Българските пилоти с добро представяне на Балканското по мотокрос в Гърция

Виктор Бориславов (КТМ) завърши на второто място в общото подреждане

Българските пилоти с добро представяне на Балканското по мотокрос в Гърция

На трасето в гръцкия град Яница завърши 1-ия кръг на Европейския шампионат по мотокрос в класовете МХ 65 и МХ 85 кубика, както и първото издание на Балканския шампионат в различните класове за този сезон. 34-има пилота от страната ни участваха в надпреварите, като при МХ 65 сс Виктор Бориславов (КТМ) завърши на второто място в общото подреждане, след победителя в двата манша хърватина Матия Стрепин.

Отново представител на Хърватия се качи на първото място на подиума при МХ 85сс. Никола Хранич беше над всички по трасето в маншовете, а Николай Малинов (Кавазаки) се класира на 3-то място за кръга. Дебютантите Димитър Грозданов и Кристиян Иванов останаха съответно на 6 и 7-мо място в този клас.

В МХ2 конкуренцията беше повече от сериозна. 36 пилоти застанаха на старт в първия манш, а заради грешка от квалификацията предния ден Хакан Халми (КТМ) трябваше да се нареди последен. Въпреки това Халми кара много бързо и успя да изпревари всички спечелвайки победата в манша, оставайки след себе си представителя на домакините Йоанис Туразидис и нашия Тони Цветков (Ямаха), който остана 3-ти. Във втория манш при МХ2 в масово падане на старта попадна Хакан Халми, но финишира на 5-то място и остана втори в общото подреждане за кръга след победителя Туразидис. Любомир Васев (Ямаха) се нареди на 3-та позиция.

При младежите до 18 години в МХ2 първо място за Хакан Халми, втори Георги Георгиев, а трети Тони Цветков. Никакви проблеми за успеха в двата манша на Адриан Радута (Румъния)в МХ1, който ги спечели безапелационно. С най-предно класиране от българите в този клас финишираха Денислав Ангелов (4-и)и Калоян Илиев (5-то място). Юлиян Райчев (Кавазаки) се качи на първото място на стълбичката в клас МХ, след като остана 2-и в първия манш и спечели втория. Райчев започва сезона с 47 точки, но за отбелязване е техническата повреда, която получи победителя от първия манш Мартин Тодоров (Ямаха) във втория  и Тодоров си тръгна от Гърция с актив от едва 28 точки. Веселин Малинов (Кавазаки) завърши втори.

В отборното класиране по държави от първия кръг на Балканското първенство по мотокрос победител е Гърция с 111 точки, България е на второ място със 109 точки, а румънските пилоти събраха 89 точки и останаха 3-ти. Следващият кръг е на 15-17 април ,като домакин е трасето в Гевгелия, Македония.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки