Сензациите в пресата днес: Локо Сф обмисля покана към Вуцов, Левски връща Бабангида, ЦСКА не иска Платини обратно

И Още: Изолират Батков от селекцията на Левски, Турци поискаха Меси от Славия, Интер (Баку) дава 500 000 евро за Асис

Сензациите в пресата днес: Локо Сф обмисля покана към Вуцов, Левски връща Бабангида, ЦСКА не иска Платини обратно
„Тема Спорт”: Локо Сф обмисля покана към Вуцов
 
Ръководството на Локомотив София обмисля да покани Велислав Вуцов за старши треньор на тима от лятото, твърди „Тема Спорт". Столичните железничари не са доволни от резултатите на тима през пролетния полусезон. Червено-черните имат само една победа -срещу Локомотив Пловдив с 2:0, при подновяването на шампионата. Отделно, откакто Тони Велков пое тима - в средата на октомври. Локомотив София записа едва два успеха и така и не успява да се измъкне от последните места в класирането. За евентуалната промяна намекна изпълнителният директор на железничарите Георги Марков, който каза, че отборът е забравил какво е да бие и че през лятото може да се случи всичко.
 
Потърсихме за коментар Вили Вуцов, който заяви, че е готов да поеме червено-черните.
 

„В момента съм безработен, така че съм готов да преговарям. Мога да работя в Локомотив София, стига официално да ме поканят и да се съгласят с моите виждания за играта и методите ми на работа. Аз имам много големи амбиции и не искам само да живуркам. Не съм водил преговори с никой от Локомотив София. Готов съм да развивам клуба, както и всеки друг отбор, но това не е толкова лесно, защото първо трябва да се съгласят с моите възгледи", коментира бившият наставник на Славия и Левски. 



"Тема Спорт": Изолират Батков от селекцията

Собственикът на Левски Тодор Батков ще остане изолиран от лятната селекция в клуба. А се очаква тя да бъде голяма. Причината е, че доста от водещите състезатели през този сезон изявиха желание да напуснат „Герена" - със сигурност си тръгват Сержиньо Грийн, Дарко Тасевски, Тони Калво и Владимир Гаджев. Тимът пък ще се подсили във всички линии.
 
Основната дума за селекцията ще има новият треньор Илиан Илиев, въпреки че на него едва ли му се нрави фактът, че бившият шеф на „Герена." Георги Иванов-Гонзо оглежда нови играчи за сините. В предишни години дейно участие в трансферите взимаше и Тодор Батков, тъй като те бяха осъществявани от негови доверени мениджъри. Този път обаче няма да е така.
 
Причината е, че Батков няма да плаща пари от джоба си за сделките, а разходите ще бъдат поети от приходите от новите спонсори. Прави впечатление, че в последните седмици адвокатът е доста встрани от клубните дела. Той дори не се появи на "Герена" и преди вечното дерби, не присъства и на самия двубой. Всичко това навява на мисълта, че думата му вече не тежи толкова в синия клуб. 



„Меридиан Мач”: Левски връща Бабангида
 
Нападателят Емил Ангелов е много близо до завръщане на стадион „Георги Аспарухов" през лятото, научи „Меридиан Мач". Таранът, който бе част от „дрийм тийма” на Станимир Стоилов и игра на ¼-финал за Купата на УЕФА и в групите на Шампионската лига, в момента играе много силно за Берое. Там той е сред най-големите любимци на Илиан Илиев, който пък от лятото ще води Левски. Желанието на треньора е именно да върне Бабангида на „Герена". В момента „сините" отчаяно се нуждаят от попълнения в атака, след като нямат нито един номинален централен нападател в селекцията си. Подобна сделка ще бъде допълнително улеснена и от факта, че договорът на играча със старозагорския тим изтича през лятото. Така той ще излезе без пари на ръководството на „сините". Освен него в Левски ще търсят и още един по-класен и по-скъп нападател, а Ангелов ще бъде негова алтернатива.
 
Както е известно, това не е първият играч на Берое, който попада в полезрението на Левски. Много вероятен изглежда и трансферът на крилото Давид Каядо на „Герена".
 

„Меридиан Мач”: Турци поискаха Меси от Славия
 
Десният защитник на Славия Радослав Димитров почти сигурно ще продължи кариерата си в Турция, научи „Меридиан Мач". Мениджъри на няколко елитни тима са наблюдавали изявите на футболиста, с прякор Меси, в два от пролетните мачове на „белите" и почти сигурно в офисите на Славия ще пристигне оферта. Когато това се случи, ще започнат и преговори за продажбата на футболиста.
 
Засега имена на отбори не се споменават, но може би става дума за Анталияспор и Истанбул ББ. Както е известно, главният мениджър на отбора от курортния град вече бе в България, за да види на живо изявите на плеймей-къра на Локо (Пд) Даксон да Силва, който може би ще привлече през лятото.
 
През този сезон Радослав Димитров израсна много и това, разбира се, не остана незабелязано от чуждите скаути. Той пристигна в „Овча купел" през 2010 г., но рядко получаваше време за изява, като в един етап от кариерата си беше преотстъпен на Монтана. След това обаче Вили Вуцов го преквалифицира от крило в десен
защитник и оттогава кариерата на Меси тръгна нагоре. Според специалистите в
момента той е сред най-добрите на позицията си в „А" група.
 
 
„Меридиан Мач”: Интер (Баку) дава 500 000 евро за Асис
 
Двубоят с Литекс е важен за Черноморец. При успех момчетата на Херо увеличават много шансовете си за класиране за участие в Лига Европа. На мача се очаква да присъстват и пратеници на Интер (Баку). Клубът от Азербайджан се интересува от халфа на Черноморец Лоривал Асис. Бургазлии искат 500 хиляди евро за него и тази цена удовлетворява ръководството на Интер, което разполага с годишен бюджет от 23 милиона долара.
 
„Единствените кадрови проблеми, които имаме до момента, са с Яник Боли, който знаете, че имаше проблеми от мача в Перник. Правим всичко възможно да го вдигнем за Литекс, но шансът да не играе за съжаление е голям. Преслав Йорданов е наказан за натрупани картони. Освен тях всички други са здрави и тренират пълноценно. Всички вярваме, че Венци Христов ще се справи. Той притежава нужните качества, затова е при нас. За мен Литекс има много добри футболисти. Естествено, че ще е изключително трудно 90 минути да ги пресираме, но аз мисля, че имаме потенциала да ги победим", сподели помощник-треньорът на бургазлии Георги Чиликов на редовната пресконференция преди всеки мач. 



"Стандарт": ЦСКА не иска Платини обратно

ЦСКА няма намерение да си връща Мишел Платини въпреки твърденията на румънската преса, научи "Стандарт". В плановете на "червените" за лятна селекция не попада и Спас Делев, разкриха от "Армията". Платини беше пратен в румънския "Динамо" (Б) през зимата. Бразилецът обаче не успя да си намери мястото там и местните медии редовно го спрягат за обратен трансфер на "Армията". Делев е футболист на турския "Мерсин", който още не се е издължил напълно с ЦСКА. Затова и се появиха спекулации, че ще се върне.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки