Вратар на Черно море пред трансфер в Болоня

17-годишният Георги Китанов е смятан за един от най-големите родни таланти

Вратар на Черно море пред трансфер в Болоня

 

Талантливият вратар на Черно море Георги Китанов е пред трансфер в Болоня. В момента текат преговори между шефове­те на моряците и италиан­ците. Ако двете страни се разберат, сделката трябва да бъде финализирана до края на месеца или начало­то на следващия. В случай че 17-годишният страж премине в тима от Серия А, то на първо време ще иг­рае в юношеската форма­ция на клуба, която участ­ва в Примаверата.

„Чух за интерес към мен от страна на италианци­те, но нямам представа докъде са стигнали прего­ворите", призна Китанов.

Той е смятан за един от най-големите таланти у нас на своя пост, твърд ти­туляр в юношеския национа­лен тим до 17 години. Бе оп­ределен за спортист №1 у нас за март. Вратарят игра много силно в елитния кръг от квалификациите на мал­ките лъвчета в Германия, където записа две сухи мре­жи срещу Турция и Португалия. Преди два дни пък Ки­танов дебютира официално за първия тим на Черно мо­ре, заменяйки Пламен Колев в последните минути при успеха над Видима-Раковски.

„Да съм на вратата на мъжкия отбор е една сбъд­ната мечта за мен", призна чистосърдечно младежът след последния съдийски сигнал. „Благодарен съм на треньорите, които ми гла­суват доверие. На Краси Колев и на треньора на вратарите в националния тим Мирослав Митев", допълни Китанов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки