Сензациите в пресата: Сезонът за Карачанаков приключи, ЦСКА излиза с трима бранители срещу Литекс

„Червените” почват нови преговори с Динамо /Б/ за Мишел Платини, Сержиньо Грийн в плановете на Цволе

Сензациите в пресата: Сезонът за Карачанаков приключи, ЦСКА излиза с трима бранители срещу Литекс

Сезонът за Карачанаков приключи, твърди „Меридиан мач”
ЦСКА получи пореден удар, който може да разлкати отбора преди мачовете с Литекс и Лудогорец. Контузията на таланта Антон Карачанаков се е оказала по-сериозна и той трябва да се оперира веднага. Бившият играч на Пирин, който е един от голмайсторите на "червените" през пролетта, страда от футболна болест, но лекарската диагноза е, че оперативната намеса не може да се отложи за след края на сезона и Карачанаков веднага трябва да постъпи в болница.

Това са показали последните прегледи, които са били заради силните болки на играча. Все още не е ясно дали талантът от Ново Делчево ще бъде опериран в клиниката "Аджъбадем" в Истанбул, която е спонсор на клуба, или в София. Карачанаков е мъчен от травмата повече от месец, като пропусна мача с Ботев (Враца), а срещу Миньор бе заменен в началото на второто полувреме. В негово отсъствие се очаква мястото му на лявото крило на атаката да бъде заето от Джорджиан Паун. Румънецът бе най-добрият футболист на ЦСКА в Перник и раздвижи играта на отбора, скед като влезе като резерва.

ЦСКА и Динамо /Б/ почват нови преговори за Платини, пише още „Меридиан мач”
Следващата седмица ЦСКА ще влезе в контакт с Динамо Букурещ относно трансфера на Мишел Платини. „Армейците" не се трогнаха от факта, че румънският гранд изгони нападателя и ще настояват да получат цялата сума, която им се полага за него. Ситуацията е твърде сложна, тъй като официално двата клуба съобщиха, че Платини преминава под наем в Динамо за 10 000 евро.

Този ход обаче бе предприет с цел ЦСКА да не плати почти нищо на бившия клуб на футболиста Черноморец, който заведе дело за неизплатени суми по трансфера. Самият нападател обаче твърди, че е продаден и няма начин да се върне в родното първенство и да облече отново червената фланелка. Според румънски източници Динамо се е съгласил да плати на ЦСКА 600 000 евро за правата на бразилеца. Това обаче щеше да стане само при положение, че Платини се бе превърнал в основен футболист за „кучетата". Заради изгонването на бразилеца сега двата клуба отново трябва да се пазарят за цената му.

Сержиньо Грийн в плановете на Цволе, четем на страниците на „Тема спорт”
Холандецът Сержиньо Грийн може да се завърне в родината си през следващото първенство. Универсалният футболист отказа да поднови договора си с Левски и бе изваден от първия състав на сините. След края на първенството той ще е свободен агент. Интерес към него проявява Цволе. През този сезон клубът спечели промоция за висшата лига на Холандия. Любопитното е, че през лятото от този клуб Левски привлече Сьорд Арс. Холандецът обаче не успя да впечатли на "Герена" и бе пратен в китайския Тянжин Теда. Сините все още държат правата му, а азиатците могат да го откупят през зимата. В холандските медии се твърди, че бившият му клуб може и да си го върне, тъй като той все още е 8 списъка за лятна селекция.

Апата титуляр и срещу Литекс, Стойчо обмисля схема с трима бранители, съобщава същото издание
Апостол Попов почти сигурно ще излезе титуляр и срещу Литекс в събота. Централният защитник се завърна в основния състав на червените по време на гостуването в Перник, където бе ситуиран на непривичния за него пост на ляв краен бранител. Сега Стойчо Младенов отново смята да разчита на него, като още не е ясно на каква позиция ще го ползва. Припомняме, че Апата не бе играл от близо 9 месеца след контузията, която получи срещу Черноморец в началото на сезона. Има вариант ЦСКА да излезе с нова схема за последните два мача от сезона или поне за този 6 Разград.

Не е изключено треньорският щаб на армейците да премине от 4-2-3-1, към 3-5-2. Ако това стане факт, тройката бранители ще е в състав - Крачунов, Попов, Грънчов. И вчера Румен Трифонов и Петър Стоянов не тренираха пълноценно с основната група. След днешното занимание ще стане ясно дали двамата ще могат да вземат участие в дербито с Литекс. Ако Трифонов отпадне и схемата на игра остане непроменена, това означава, че Апостол Попов отново ще бъде използват като ляв бек.

Марсиньо съгласен да дойде без пари в Левски, обяви "7 дни спорт"
Бразилският халф на кипърския гранд Апоел (Никозия) Марсиньо е дал положителен отговор на офертата, изпратена от Левски. Според кипърските медии 31-годишният полузащитник се е съгласил да премине при “сините”, но все още няма договор между двете страни. По трансфера работи кипърският мениджър Карабидас, който през зимата доведе на “Герена” Кристовао Рамос, който вкара победния гол във вечното дерби срещу ЦСКА (1:0).

Марсиньо не иска да играе повече за Апоел и търси ново предизвикателство. Договорът на бразилеца с тима от Никозия изтича в края на юни и той ще може да премине в Левски като свободен агент. Марсиньо е гласен за заместник на Владимир Гаджев, който почти сигурно ще бъде продаден през лятото.

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Радост в ЦСКА: Каранга на линия за Левски

Нападателят най-вероятно ще е титуляр в дербито

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки