Марек спечели шампионската титла при юношите до 20 г.

ЦСКА (София) спечели бронзовите отличия н надпреврата

Марек спечели шампионската титла при юношите до 20 г.
Волейболистите на Марек (Дупница) са новия шампион на България за юноши старша възраст (до 20 г). В спора за титлата в държавните финали, които се проведоха в зала „Спортна“ в Дупница, представителите на Марек победиха Славия (София) с 3:1 (25:14, 25:17, 24: 26, 25:21).
 
С това дупничани триумфираха на най-високото стъпало пред собствена публика, което е най-сладкото за един отбор. Титлата пред родните фенове е втора след сезон 2011/2012 , когато Марек триумфира в старата зала „Спортна“. За треньора Христо Райчев пък шампионската титла е общо пета, от 2007 година на сам, от когато той води юношите на Марек.
 
Двубоят напълни зала „Спортна“, като над 500 зрители наблюдаваха двубоя. На трибуните бяха множество специалисти и настоящи и бивши волейболни национали. Мачът бе изгледан от новия  треньор на младежите Владимир Николов, който щ води младите ни волейболисти на Европейското първенство 2016 в Пловдив, както и от селекционерът на мъжете Пламен Константинов.
Началният удар бе елементът, с който двата тима се редуваха за преимущество, но по-добре се справиха домакините. Дупничани стартираха ударно, като още от началото затрудниха със сервис противника. Тон даде Сергей Сергиев, а неговите съотборници отбелязаха серия от точки и Марек поведе с 6:1. До края на гейма домакините доминираха изцяло и оставиха съперника на 14 точки.
 
Във втория гейм настъпи обрат, като на свой ред Славия поведе с 6:1 след добър начален удар. Дупничани обаче показаха характер, като не се оставиха на течението, а успяха да се преборят за обра. След десета точка домакините на свой ред започваха да диктуват играта, като отново направиха разлика и затвориха гейма безпрепятствено.
 
Третата част бе най-интересна и най-оспорвана. Началото бе равностойно до 10:10. В този момент Марек взе крехка преднина, която поддържаше   до 20:17. В този момент Славия избухна като изравни резултата. Във важни момент домакините поведоха с 24:23 и имаха мачбол, но не успяха да го оползотворят , като нелепа грешка изпрати топката в мрежата. След настъпилото равенство 24:24, Славия показа характер, като пречупи съперника и спечели гейма, а с това намали резултата 1:2.
 
Четвъртата част отново бе оспорвана, но този път домакините не позволиха повече изненади. На втората техническа почивка те вече водеха с 16:13, като отново пробиха посрещането на Белите, а разликата нарастна на 21:15. Това бе достатъчно и дупничани затвориха гейма в своя полза, като спечелиха крайната победа, а с това и шампионската титла на България.
 
846120160420170512
 
Отборът на ЦСКА (София) спечели бронзовите отличия н надпреврата. В спора за 3-4 място надпреварата Червените победиха чисто Виктория Волей (Пловдив) с 3:0 (25:18, 25:13, 25:21) и с това завършиха на трето място в крайното класиране, а представителите на Виктория Волей заеха четвътвърта позиция.
 
„Малък финал“ на практика не се получи, тъй като армейците постигнаха категорична победа над съперника. Волейболистите на ЦСКА доминираха през по-голямата част от мача, като имаха превъзходство на всички елементи. Най-силното им оръжие обаче бе сервисът, като във втория гейм те буквално прегазиха съперника. Радослав Парапунов бе главно действащо лице, като във втората част направи три поредни аса, а присъствието му на крайната линия доведе до точкова серия за червените, с което те поведоха с 8:3. До края на гейма армейците позволиха само 13 точки на съперника.
 
Най-интересен бе третия гейм, в който все пак Виктория Волей показа, че има възможности, като поведе със 7:3 и диктуваше играта до десета точка. В последствие обаче червените стопиха пасива си и отново затрудниха съперника със сервис. Армейците направиха разлика, запазиха я до край и с това записаха крайната победа, която им донесе и бронзовите отличия.
 
Крайно класиране във финалната четворка
1. Марек (Дупница)
2. Славия (София)
3. ЦСКА (София)

4. Виктория Волей (Пловдив) 

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки