Откриването на сектор „А” остана единственото събитие на „Герена” след скучно 0:0 между Левски и Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сините само прекъснаха серията на разградчани

Откриването на сектор „А” остана единственото събитие на „Герена” след скучно 0:0 между Левски и Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски и Лудогорец предпочетоха да не загубят и сътвориха скучна продукция с краен резултат 0:0 в 30-ия кръг на „А” група.
 
Така и не бе подобрен рекордът по посещаемост този сезон. Въпреки откриването на новия сектор „А”, на „Герена” не дойдоха повече от 13 000 зрители.
 
Левски започна плахо, но после контролираше играта през цялото първо полувреме. Най-доброто положение изтърва Сърджан Лукин с глава точно преди почивката. Ранната резерва на Лудогорец Георги Терзиев по идентичен начин стреля над напречната греда след корнер.
 
Лудогорец изпусна добро положение веднага след почивката и после мачът заспа. 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ МАЧА И ОТ ОТКРИВАНЕТО НА СЕКТОР "А" ВИЖТЕ ТУК!




Трогателен бе моментът преди мача, когато играчите на двата отбора се прегърнаха, за да почетат минутката в памет на починалия баща на близнаците Миневи. Целият „Герена” предпочете да аплодира вместо да мълчи.
 
Двата отбора започнаха предпазливо, като Левски беше притеснен след откриването на новия сектор „А”, който така и не бе запълнен докрай. 


 
Постепенно сините намериха ритъма си на игра и създадоха първото положение в мача в 18-ата минута. Тогава Веселин Минев центрира отляво на задната греда, където Франсис Нар стреля с глава, но слабо и Владо Стоянов спаси. В същата минута силен удар на Прохазка от дистанция затрудни повече националния вратар, но той се справи и с тази ситуация.
 
Лудогорец предприе познатия си ход като извади 18-годишния Венци Керчев в 23-ата минута, а влезлият Георги Терзиев можеше да открие две минути по-късно, когато се извиси при корнер и стреля с глава точно над напречната греда.
 
Левски доминираше до почивката и точно преди нея Сърджан Лукин можеше да открие, след като беше оставен непокрит пред вратата, но отклони центрирането на Бедоя от свободен удар над напречната греда. 



 
Лудогорец можеше да открие веднага след почивката, когато Вандерсон нахлу в наказателното поле, но бе блокиран от Йоргачевич, а след това Саша шутира с около педя встрани от вратата.
 
После мачът заспа. Хореографиите на сектор Б, в която имаше и заря, беше по-интересна. На терена имаше фойерверк от жълти картони, главно за гостите. 




Балансът от четирите двубоя между Левски и Лудогорец този сезон е 2 победи за разградчани у дома и 2 равенства в София.
 
Лудогорец, прибави една точка и събра 61 на върха, не успя да изравни клубния си рекорд от 13 поредни победи в първенството, фиксиран между 26-ия кръг на сезон 2011/12 г. и 8-ия кръг включително на 2012/1Зг.
 
Левски събира 47 точки на второто място и води с 5 на Берое при равни мачове.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ МАЧА И ОТ ОТКРИВАНЕТО НА СЕКТОР "А" ВИЖТЕ ТУК!
 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки