Валентино Роси спечели първа победа за сезона в Moto GP

Доктора напълно доминираше на Херес, двойна победа за Ямаха, Маркес е трети

Валентино Роси спечели първа победа за сезона в Moto GP

Валентино Роси спечели първа победа в Moto GP за 2016 година след триумф на пистата в Херес, Испания в първия европейски кръг за сезона. Той контролираше цялото състезание и остави зад себе си световния шампион и свой съотборник в Ямаха Хорхе Лоренсо и Марк Маркес с Хонда.

Роси тръгна от полпозишън и се справи с първоначалната атака на Лоренсо, който опита да влезе от вътрешната страна в 9-ия завой на втората обиколка. Роси използва по-добра траектория, която му даде предимство на излизането от виража и той си върна първото място, което не изпусна до края, след като набързо отвори аванс от две секунди, а накрая спечели с почти 5 секунди аванс.

За Доктора това беше 87-а победа в кралския клас и първата му от миналия август насам, когато спечели на „Силвърстоун”.

Лоренсо беше преследван от Маркес в началните обиколки, но Хондата не го затрудни особено и Ямаха ликува с двойна победа.

Третото място стигна на Марк Маркес да остане на върха в общото класиране със 17 точки пред Лоренсо.

Дани Педроса завърши четвърти, а Алеш Еспаргаро остана пети. Маверик Винялес със Сузуки е шести. Андреа Яноне превъзмогна много лош старт и зае седма позиция. Пол Еспаргаро е осми, Юджийн Лавърти остана девети, а Ектор Барбера допълни топ 10.

Лошият старт на сезона за Андреа Довициозо с Дукати продължи и той отпадна след проблем с мотора.

Следващият кръг от сезона е в Ль Ман на 8 май.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки