Аршинкова и Стаматова се класираха за четвъртфиналите в Турция

Българките Петя Аршинкова и Юлия Стаматова се класираха за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на червени кортове в турския град Маниса с награден фонд 10 хиляди долара

Аршинкова и Стаматова се класираха за четвъртфиналите в Турция

Българките Петя Аршинкова и Юлия Стаматова се класираха за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на червени кортове в турския град Маниса с награден фонд 10 хиляди долара. Поставената под номер 8 Аршинкова победи сънародничката си Габриела Михайлова с 6:7(5), 6:0, 6:0 след 2:24 часа игра. Пловдивчанката, която вчера навърши 18 години, пропиля аванс от 4:1 в първия сет, който загуби с тайбрек, но до края не даде дори гейм на съперничката си, за да триумфира. Следващата съперничка на Аршинкова ще бъде Наташа Бредл от Австрия. 

 
Четвъртата в схемата Стаматова пък се измъчи срещу представителката на домакините Джемре Анъл, но все пак стигна до успеха с 5:7, 6:1, 7:5 за 2:37 часа на корта. Българката пропиля два пробива аванс и преднина от 3:0 в решаващия трети сет, но в 11-ия гейм отново успя да пробие и след това удържа подаването си, за да продължи напред. За място на полуфиналите тя ще играе срещу Алона Фомина (Украйна). 
 
Аршинкова и Стаматова заработиха по 2 точки за световната ранглиста и по 245 долара.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки