Карнер заменя Лукин срещу Черно море

Левски е надиграл Лудогорец в дербито, посочи Стойчо Стоев, позовавайки се на статистиката след мача

Карнер заменя Лукин срещу Черно море

Централният бранител Сърджан Лукин пропуска мача на Левски срещу Черно море от 31-ия кръг на А група в четвъртък от 19:30. Неговото място в отбрана ще заема австриецът Максимилиан Карнер, съобщи наставникът Стойчо Стоев.

„Възстановени са играчите, свикнали да са играят в по-малки промеждутъци от време. Лукин няма да играе. Беше на инжекции в предишния мач, беше проблем участието му и в мача с Лудогорец, но много искаше да играе. Говорихме с него, имаше риск, известно време ще го щадя. Карнер ще получи шанс, ние нямаме много избор в тази зона. Никога бъдещето му не е зависело от един мач”, сподели Стойчо Стоев преди домакинството на „моряците”.


Той се върна и към нулевото реми с Лудогорец и обяви, че според статистическите справки след мача Левски е имал превес.

„За мен е най-важно футболистите да играят това, което тренираме и да има синхрон. Иска ми се да видя това, което видях /в мача с Лудогорец/, въпреки че чух хиляди мнения. Статистиката след всеки даден мач от системата показва съвсем различно мнение от това на дадени журналисти. Тя казва много неща, които вие не казвате. Най-вече говоря спортно-техническите качества и умения. В голяма част от мача ние сме ръководели мача – не сме се защитавали, а напротив – повече в тяхната третина сме били, отколкото те в нашата. По-голяма част от мача ние сме владели топката. Това са цифри, не си говоря празни приказки. В Левски и ЦСКА явно е така – винаги има хора, които си имат собствени виждания за развитието на тези клубове с вековна традиция, интересът към тях е най-голям. И вчера гледахме един мач 0:0 /бел. ред, визира Манчестър Сити – Реал Мадрид/. Тактически грамотен мач, нямаше голове, сигурно е било досадно на хората, но така се играят важни мачове”, каза Стоев.

За него е по-важно „сините” да играят качествен футбол, отколкото да постигат победи.

„Всеки мач е важен – не ги деля на маловажни и по-важни. Всеки мач е важен с цел отборът да се развива. Това е най-важното. Често им повтарям, че за мен е важно да играят футбол. Даже в един момент може и да загубят заради това, има парадокси. Много владееш топката, играеш, атакуваш и 2-3 контри може да решат мача в полза на другия отбор”.


Стоев обясни какво е имал предвид като сравни Левски с Райо Валекано, а Лудогорец с Реал Мадрид.

„Останах много неразбран. Сравнявах финансовите възможности на два клуба, името ми дойде от само себе си. Всеки уважаващ себе си журналист едва ли е искал да създаде полемики или новина. Направено е това по-скоро несъзнателно. Това беше сравнение между финансовите ресурси на два клуба. Единият има големи финансови ресурси, другият няма. В цял свят водещото са парите, които определят качеството на футболистите, които се взимат. Това не съм го измислил аз”.

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки