Стойчо Стоев: С правила юношите няма да станат футболисти (ВИДЕО)

Застой в преговорите с Бедоя и близнаците за нови договори

Стойчо Стоев: С правила юношите няма да станат футболисти (ВИДЕО)

Треньорът на Левски Стойчо Стоев изрази мнение против правилото за задължително използване на български футболист до 21 години като титуляр в мачовете от А група. Според него футболисти се става с качества, а не с правила в наредбите.

„Юношите с правила няма да станат футболисти, а с качествата, които имат. Футболист не се създава изкуствено. Това правило е с такава цел. Когато един юноша върви добре, надали някой няма да разчита на него. Не е имало такива правила по наше време. Някой вижда, че имаш качества и те налага. Така трябва да е според мен”, заяви Стоев Стоев на своя брифинг преди домакинството на Черно море в четвъртък от 19:30 на „Герена”.

Той посочи, че и в момента Левски залага на млади играчи, но не изкуствено, а защото ситуацията е наложила това.

„В моя състав няма чак такава дълбочина, за да имам 20 равностойни футболисти. В момента работя с 12 юноши от 24 човека т.е. половината състав ми е юноши. Селекцията не зависи от мен, а от хората, които дават пари”. Стоев призна, че има застой в преговорите с играчите с изтичащи договори – Мигел Бедоя и близнаците Цоневи.

„Има застой. Бедоя си има лични проблеми, чака решение от приятелката си, съпругата си. Тя има желание вече да се прибира в Испания. Близнаците искат време за размисъл, за да дадат окончателен отговор. Повечето юноши досега имат между 35 и 50 мача. Надали има юноши в А група с толкова мачове”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки