Аплодират Стилиян Петров в мачовете на Астън Вила до края на сезона

Ще се разплача, ако го видя отново в игра за Вила, вълнува се фен

Аплодират Стилиян Петров в мачовете на Астън Вила до края на сезона

Привържениците на Астън Вила организират нова инициатива в подкрепа на Стилиян Петров. Идеята е в оставащите мачове във Висшата лига до края на сезона феновете на бирмингамци да аплодират своя любимец. Това ще се случи в 19-ата минута на срещите с Уотфорд, Нюкасъл и Арсенал.

Причина за позитивните емоции на „Вила Парк“ е новината, че българинът ще се завърне на терена след 4-годишно отсъствие. По този начин те ще отдадат заслуженото за предаността, която е показал бившият капитан към клуба през годините. Минутата, в която това ще стане, не е случайна, тъй като именно №19 бе носен дълги години от Стилиян Петров.

„Шокиран съм, че нито един представител на клуба не е приветствал все още новината за Петров - обясни един от феновете. - Стан дори не трябва да пита дали може да играе отново за нас. Хайде, „Вила“, дай отговор на Петров, ние всички го искаме отново в игра! Ще се разплача, ако видя Стилиян с фланелка на Астън Вила”.

Подобна акция вече имаше през 2012 г., когато българинът бе диагностициран с левкемия. Тогава в серия мачове в Англия, Шотландия и България зрителите ставаха крака в 19-ата минута и аплодираха в опит да окуражат Стилиян в борбата с болестта.

Сега в Бирмингам останаха впечатлени и от начина, по който Петров е успял да повдигне духа на привържениците въпреки кошмарния сезон. Вила изпадна за пръв път в историята на Висшата лига и през следващия сезон ще се състезава в Чемпиъншип.

В същото време ръководството на клуба обмисля сериозно кой да бъде новият мениджър, който да бъде натоварен с тежката задача да върне тима в елита. Само преди две седмици именно бившият национал на България бе сред спряганите имена. Сега на дневен ред стоят тези на Мик Макарти, Дейвид Мойс и Найджъл Пиърсън. Последните двама са кандидати и за мениджърския пост в Селтик.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки