Той е по-силен отпреди

"Кой би посмял да твърди, че някогашния неизменен и вдъхновяващ лидер на Вила не би могъл да се върне?"

Той е по-силен отпреди

След като Стилиян Петров обяви намере­нието си да се върне в професионалния фут­бол, със сигурност ще има съмнения дали ще се справи. Но за тези, които го смятат за из­сипване, нека припом­ним през какво преми­на 35-годишният бъл­гарин. Той вече спече­ли сериозната битка с левкемията. Това зав­ръщане ще затъмни до­сегашните му постиже­ния във футбола, макар и то все още да е веро­ятност, основана на скорошното му възстановяване. 18 месеца Петров спотаяваше амбициите и едва сега се е почувствал достатъчно уверен, за да обяви офи­циално планове си.

Със свежо израже­ние, в добра спортна форма и с достатъчно адреналин Петров изглежда готов за предло­жения от всички отбори, които проявят интерес към него. Естествено, неговият приоритет е Астън Вила. Той е на- има недовършена работа в този клуб, в който при­нудително прекрати състезателната си кариера през 2013 г. - година, след като му беше поставена диагнозата. Но ако предсезонната подготовка на "Бодимур Хийт" не пот­ръгне по план, Петров ще преразгледа следващата си стъпка.

Сензационното зав­ръщане е обмисляно дълго време и изглежда невероятно, че успя да го запази в тайна. Той се е консултирал с близките си приятели и ги е попи­тал за честното им мнение, като същевременно в продължение на месеци се е вслушвал в препоръ­ките на фитнес-инструк­торите и спортните ме­дици. Бавно, но сигурно Петров се придвижи от минифутбола с 5 човека, до този с 11, а след това се включи в Неделната лига (в долните аматьорски дивизии, б,р.). В пос­ледно време играеше наравно с юношите на Вила до 21 г. Кой би посмял да твърди, че някогашния неизменен и вдъхновяващ лидер на Вила не би могъл да се върне на мястото, на ко­ето смята, че принадле­жи?

Разбира се, Висшата лига и Чемпиъншип мо­же да се окажат висока топка за него след 4-те години отсъствие от футбола, но нека си спомним, че Петров никога не е разчитал на скоростта в играта си. И със сигурност ка­то халф няма да снове от едната врата до дру­гата. Така или иначе енергията няма да е проблем - тя се пости­га с подходящи трени­ровките. И всеки про­фесионален футболист ще ви каже, че тя не се губи. За сметка на това след тежкото изпита­ние психиката на Пет­ров е станала още по-силна. Следващите ме­сеци са решаващи за някогашната звезда в Премиършип и той ще се нуждае от малко късмет. Ако някои го заслужава - това е той. Късмет, Стан!

Грег Евънс, „Бирмингам мейл”

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки