Руските лекоатлети подписаха антидопингови декларации преди Рио

Целта на документа, пише ТАСС, е спазването на антидопинговите правила и пълното съдействие при нарушение

Руските лекоатлети подписаха антидопингови декларации преди Рио

Всички руски лекоатлети, които имат желание да участват на Олимпийските игри в Рио де Жанейро това лято, са подписали антидопингови декларации, съобщи за агенция ТАСС координаторът на Руската федерация по лека атлетика (ВФЛА) Елена Иконникова. 

"Списъкът със желаещите да попаднат в руския олимпийски отбор по лека атлетика наброява над 200 спортисти. Всички те подписаха декларации, че не са приемали допинг, а това направиха и техните лични треньори. Ситуацията в руския спорт е такава, че подписването на тази декларация е задължителен документ за участие в състезания, провеждани под егидата на ВФЛА, както и в много други съревнования", заяви Иконникова по време на визита в Челябинск.

Целта на документа, пише ТАСС, е спазването на антидопинговите правила и пълното съдействие при нарушение. "Някои от тези лекоатлети ще бъдат проверени три пъти до игрите, а други от тях дори шест пъти. Отделните спортни федерации ще назначат допълнителните тестове, ограничение няма. Всички спортисти са готови да дадат толкова проби, колкото е необходимо", добави тя.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки