Ботев и Пирин сътвориха нова драма в края за 2:2 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Тошев вкара и в своята, и в другата врата, Неделев заби красиво от фаул, а Маркиньос донесе късна драма в 94-ата минута

Ботев и Пирин сътвориха нова драма в края за 2:2 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пд) и Пирин направиха римейк на онова 2:2 в края на февруари в Благоевград и днес по почти същия сценарий стигнаха до 2:2 в Коматево в 31-ия кръг на А група.

Ботев поведе с автогол на Тошев в секундите преди почивката, но Тошев се реабилитира и изравни с глава преди да е изминал час игра.

Неделев вкара красиво от фаул в 88-ата минута, но след изтичането на добавените три минути, в 94-ата минута, резервата Маркиньос изравни за 2:2.

За Ботев това беше пети пореден мач без победа, а Пирин няма загуба в четири поредни срещи. „Орлетата” са осми с 23 точки и дръпнаха с 5 пред Монтана, който гостува на Лудогорец. Ботев пък има 30 точки на седма позиция.


За цялата първа част Пирин създаде само една чиста голова възможност, но пък точно тя бе спряна от страничния съдия с погрешна засада. Това се случи в 8-ата минута, когато Тошев получи пас в коридор вляво, а страничният съдия неправилно вдигна флага. Тасев продължи да играе и вкара след сигнала, което му донесе жълт картон.


След 10-ата минута Ботев беше пълновластен господар на терена. Вратарят Красимир Костов направи две поредни спасявания и първо отрази силен изстрел след лошо избита от него топка, а после извади изпод гредата тупалка на Йордан Христов с левия крак от границата на наказателното поле.

Николай Костов пък смени младия нападател Борис Тютюков още в 25-ата минута и пусна Божидар Васев. Веднага след смяната Милев пусна по земя за Неделев, той направи същото за Йордан Христов, който се завъртя и по диагонала прати близо покрай лявата греда в аут. Наско Милев бе намерен с хубаво подаване над защитата, но в последния момент бе блокиран от Румен Сандев.


Натискът на „канарчетата” остана силен и в последните минути на първата част. Лазар Марин размина четири „орлета” на скорост отляво, но ниският му удар по диагонала бе лесна плячка за стража Костов. Хубаво центриране на Тодор Неделев в 39-ата минута стигна до Даниел Златков на втора греда, но той не успя да насочи в очертанията на вратата от границата на вратарското поле.

Ботев се оттегли до заслужена преднина на почивката в самия край на 45-те минути. Неделев центрира на първа греда от корнер, Наско Милев отклони леко с глава и точно зад него Мартин Тошев неволно насочи с глава в близкия ъгъл на собствената си врата – автогол и 1:0 за домакините.

Шенсой направи двойна смяна на почивката и включи Маркиньос и Даниел Генов на местата на капитана Юлиян Попев и Димитър Благов.

Смените раздвижиха играта на „орлетата”, а пас от дълбочина даде шанс на Тошев, който видя, че Голас излиза напред и опита веднага да го прехвърли с глава, но стражът успя да лови.


В 59-ата минута Тодор Траянов получи пас по земя вдясно и меко центрира на втора греда, където Мартин Тошев се извиси между двамата централни защитници и с глава обърна в далечния ъгъл за 1:1 с деветия си гол за сезона.

След изравнителния гол Неделев свали добре с глава за Наско Милев, който остана сам срещу вратаря, но Костов добре скъси разстоянието и спаси. Маркиньос пък беше близо до втори гол за Пирин, но ударът му с глава след корнер мина на сантиметри покрай дясната греда.

Тасев центрира добре на втора греда от фаул, там Сандев бе непокрит, но не се реши дали да стреля с глава или крак и в крайна сметка с корема си само добута кълбото до вратаря.

Развръзката дойде в 88-ата минута, когато Тодор Неделев застана зад топката при пряк свободен удар на добра позиция и прекрасно завъртя над стената, за да оплете под напречната греда за 2:1.

Съдията Тасков даде три минути продължение, но пусна един фаул в 94-ата минута и топката бе изсипана пред вратата на Ботев, Маркиньос отклони с глава наляво за Тошев, който му върна с елегантно центриране, а бразилецът овладя и отблизо преодоля Голас за крайното 2:2. Това бе втори гол за Маркиньос през сезона, и двата са срещу Ботев.

А ФГ 15/16

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Лудогорец 26 18 7 1 42:13 29 61
2 0 Левски 27 14 8 5 31:12 19 50
3 0 Берое 27 11 10 6 31:24 7 43
4 0 Славия 27 11 6 10 30:22 8 39
5 0 Локо Пд 27 10 4 13 29:40 -11 34
6 0 Черно Море 28 8 8 12 29:40 -11 32
7 0 Ботев Пд 28 7 9 12 25:38 -13 30
8 0 Пирин 28 4 11 13 24:38 -14 23
9 0 Монтана 26 3 9 14 18:32 -14 18



Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки