Лудогорец на точка от петата титла след трудно 2:1 над Монтана (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кафу и Кишада вкараха, Мисиджан се завърна, рекорд за Йордан Тодоров, Моци влезе в клуб 100

Лудогорец на точка от петата титла след трудно 2:1 над Монтана (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец е само на точка от петата поредна титла на България след труден успех у дома с 2:1 над последния Монтана в 31-ия кръг на А група. Кафу и Кишада вкараха за шампионите, а Георги Пашов върна едно попадение. И трите гола паднаха в първите 25 минути.

Отборът на Георги Дерменджиев води в класирането с 64 точки, на 14 пред втория Левски при само пет оставащи кръга до края. Лудогорец има по-добри показатели в преките мачове и при точка на „Лаута” следващата събота ще ликува с петата титла, ако не броим драмите с обжалването на отнетите точки заради изваждането на Литекс от А група.


Монтана няма успех за първенство през 2016-а и остава на последното девето място с 18 точки, на 5 зад осмия Пирин в битката кой да не играе бараж за оставане в групата.


Тази вечер в Разград двамата треньори направиха промени по съставите си. Марселиньо и Кешеру бяха наказани за Лудогорец, а Козмин Моци излезе за юбилейния си мач №100 в А група. Емил Велев беше сменил цели шестима от 11-те, които удържаха на реванша с Литекс за Купата и стигнаха финал.


Открит и бърз футбол беляза началото на мача. Саша затрудни вратаря Христо Иванов с изстрел от средна дистанция през куп играчи, а Атанас Илиев овладя на гърди и стреля от въздуха покрай целта.

В 10-ата минута триходова бразилска акция матира гостите. Саша пусна по земя за Кишада, който с едно докосване изведе Кафу между двама бранител и крилото по диагонала се разписа в левия ъгъл с помощта на гредата.

Лукас Саша стреля силно под гредата и накара Христо Иванов да избива с пръсти над напречната греда. После Джоди Лукоку получи пас вляво на чиста позиция, но реши да подава и сбърка, защото насочи право към вратаря.

В 20-ата минута Атанас Илиев беше изведен сам срещу Владо Стоянов, чукна топката покрай него и се строполи на земята. Всички на „Лудогорец Арена” помислиха, че реферът Николай Йорданов дава дузпа, но той вдигна жълт картон на Илиев, който въобще на протестира. Не стана ясно дали имаше контакт между него и Стоянов, който посегна с крак, но по реакцията на деветката на Монтана може да се съди, че е нямало такъв контакт.

Бързо след тази ситуация Лудогорец стигна до втори гол. Вандерсон проби отляво и центрира ниско, Моци се размина на шпагат, но зад него на втора греда Жуниор Кишада без проблеми покачи на 2:0 отблизо с първото си попадение от 15 май м.г. насам и така не позволи да остане цяла календарна година без гол.

Вторият гол приспа бдителността на шампионите и след центриране от корнер Георги Пашов бе съвсем забравен на границата на вратарското поле и спокойно се разписа с глава за 2:1. Това бе първи гол за Монтана като гост в Разград в мач от елита и втори гол за Пашов в А група в неговата кариера.

Сергей Георгиев не сполучи с воле от движение, а Вандерсон прати леко над напречната греда. Преди почивката пак Вандерсон пробва сам да завърши атаката и сантиметри го разделиха от долния десен ъгъл.

На почивката Йордан Тодоров влезе за 386-ия си мач в А група и влезе в топ 10 на играчите с най-много срещи в елита.

Владо Стоянов предотврати изравнителен гол с отлично двойно спасяване след силни удари на Атанас Илиев и Петър Атанасов в 53-ата минута при много добра атака на гостите.

След спасяванията на националния страж Върджил Мисиджан влезе като смяна в първия си официален мач от седем месеца насам след контузия. Холандецът беше близо да ознаменува завръщането си с гол, но Христо Иванов изби коварния му удар от малък ъгъл от фаул.

Кафу направи пропуск при добро центриране, а Кишада стреля встрани.

Гол на Монтана бе правилно отменен в края. Владо Стоянов направи фрапантна грешка и изпусна рутинно центриране от фаул зад себе си, където Асен Георгиев прати в мрежата. Страничният рефер обаче правилно маркира засада на Георгиев при центрирането.

А ФГ 15/16

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Лудогорец 27 19 7 1 44:14 30 64
2 0 Левски 27 14 8 5 31:12 19 50
3 0 Берое 27 11 10 6 31:24 7 43
4 0 Славия 27 11 6 10 30:22 8 39
5 0 Локо Пд 27 10 4 13 29:40 -11 34
6 0 Черно Море 28 8 8 12 29:40 -11 32
7 0 Ботев Пд 28 7 9 12 25:38 -13 30
8 0 Пирин 28 4 11 13 24:38 -14 23
9 0 Монтана 27 3 Ключови думи: Лудогорец
Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки