Венгер обвини и феновете за провала на Арсенал

"Далеч от дома сме в шампионска форма, загубихме точки у дома срещу по-малки отбори"

Венгер обвини и феновете за провала на Арсенал

Арсен Венгер заяви, че неговата отдаденост към Арсенал е помогнала на клуба да вземе банковите заеми, с които бе изграден новият стадион „Емирейтс”. Думите му идват в момент, в който феновете ще протестират срещу него след поредния сезон без титла във Висшата лига.

„Когато построихме стадиона, банките настояваха аз да подпиша договор за пет години. Искате ли да ви кажа на колко клуба отказах през този период?”, запита Венгер, който счита, че феновете не са прави в протестите си срещу него.

Строежът на струващия 390 млн. паунда „Емирейтс” започна през 2004 година, когато Венгер спечели последната от трите си титли на Англия с „артлеристите”. Той е начело на тима от 1996 година.

Организирани фракции от феновете на Арсенал поиска оставката му с плакати: „Време за промяна. Арсенал тъпче на едно място, трябва свеж подход”.

Венгер обаче смята, че тези привърженици са прекалили.

„Аз съм верен на Арсенал и останах тук при много трудни обстоятелства. Така че да ме съдят, че не съм спечелил първенството ми изглежда леко прекалено”.

Според французина, тягостната атмосфера се е настанила сред феновете и това прави домакинските срещи на тима му по-трудни. Венгер посочи, че Арсенал е загубил титлата след издънки у дома срещу по-малките клубове и индиректно обвини феновете.

„Трябва да осъзнаем, че далеч от дома сме в шампионска форма. У дома срещу по-малките отбори, там изпуснахме точки. Много е разочароващо, защото бяхме в отлична позиция толкова дълго време и можехме да се борим за титлата. Разочаровани сме, но трябва да се борим. Не трябва да забравяме, че във футбола пропадаш много бързо надолу и се издигаш бавно. Разбирам недоволството на феновете, но въпреки това искаме да подкрепят отбора”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки