Джон Тери се надява да остане в Челси

Младите пак трябва да търкат бутонките на по-опитните, смята капитанът на "сините"

Джон Тери се надява да остане в Челси

Капитанът на Челси Джон Тери се надява да остане в Челси и след изтичането на сегашния му договор с клуба в края на сезона. Защитникът има над 700 мача за Челси и спечели четири титли на Англия и един трофей в Шампионска лига.

„Остават ми още няколко години във футбола. Определено възнамерявам да продължа да играя, да се надяваме в Челси, но ако не, ще бъде някъде другаде. Чувствам се добре физически и искам да играя възможно най-дълго. Във футбола приключваш кариерата си рано и мисля, че всеки футболист трябва да се наслади докато е на терена”, споделя Джон Тери в предаването Soccer AM на Sky Sports.

Тери си припомни как е чистил бутонките на играчи като Денис Уайс, Еди Нютън и Дейвид Лий в средата на 90-те на „Стамфорд Бридж и посочва, че сега с модерните академии във футбола и различните юношески гарнитури младите играчи са твърде откъснати от големите звезди в собствените си клубове.

Той получи въпрос от феновете дали смята, че и сега младите играчи трябва да чистят бутонките на по-старшите в отбора.

„Да, така мисля. При тази традиция най-важно е общуването /между млади и опитни играчи/. Сега цялата тази отговорност се пада на човека, който се занимава с екипите, а момчетата от академията и резервите са дори в различна сграда. Това разделение е прекалено за мен”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки