Торино унижи Удинезе с 5:1 на "Фриули" (ВИДЕО)

Удинезе не успя да се спаси и на теория, а "биковете" вкараха 4+ гола навън за сефте от 2012-а

Торино унижи Удинезе с 5:1 на "Фриули" (ВИДЕО)

Торино унижи Удинезе с 5:1 на „Фриули” в първа среща от 36-ия кръг на Серия А. Резултатът можеше да е и по-голям, защото гол на Андреа Белоти беше отменен.

Удинезе се нуждаеше от победа, за да си гарантира оцеляването и имаше две поредни победи срещу „биковете”. Преди мача имаше и специална хореография, посветена на над хилядата души убити след земетресение на „Фриули” преди 40 години.

Пантус Янсон получи рядък шанс да е титуляр за Торино и в 12-ата минута засече с глава центриране от корнер на Габриел Силва за 1:0. Точно преди почивката ново центриране от корнер беше засечено лошо, а Афри Акуа с мощен шут покачи на 2:0. Феновете на домакините изпратиха своя тим на почивката с освирквания.

Веднага след подновяването на играта Диас Фелипе параболично с глава намали и върна надеждите на „Фриули”, но това се оказа напразно.

Само три минути по-късно Жозеф Мартинес заблуди вратаря и защитник и успя да промуши в далечния долен ъгъл, а перфектна контра с главно участие на Андреа Белоти позволи на нападател да финтира и да се разпише за 4:1 с 12-ия си гол за сезона. 11 от тях са през 2016-а и той все по-сериозно напомня на Антонио Конте за себе си преди Евро 2016.

Гол на Белоти беше отменен със засада, а 7 минути преди края Мартинес направи 5:1 след грешка в защитата на домакините.

Торино вкара четири или повече попадения като гост в калчото за първи път от 2012-а насам, когато удари Аталанта с 5:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки