Арсенал с минимален успех над Норич при протести срещу Венгер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Уелбек донесе успеха за артилеристите през второто полувреме

Арсенал с минимален успех над Норич при протести срещу Венгер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенал победи с 1:0 Норич и се качи на третото място във Висшата лига. Двубоят от 36-я кръг на английското първенство премина под непрестанни протести от страна на феновете на "топчийте" преди, по време и след него насочени към мениджъра Арсен Венгер. 

 

Трудният успех за домакините донесе влезлият като резерва Дани Уелбек, който се разписа за победното 1:0 в 59-ата минута с изстрел от точката на дузпата. Победата за Арсенал отбеляза осмият им пореден мач без поражение във Висшата лига. А, за Норич това бе трето поредно поражение, което ги оставя под чертата и на предпоследното място в класирането. 

Двубоят започна динамичн, като и  двата тима имаха шансове за попадение, но така и не успяха да си отбележат през първите 45-ет минути.

Още в 6-ата минута Нейтан Редмънд отправи хубав удар, но стражът на „артилеристите“ Петър Чех спаси вратата си. Малко по-късно и домакините бяха близо до попадение след шет на Оливие Жиру, който обаче бе блокиран. Арсенал допусна нов пропуск в 19-ата минута, след като Алексис Санчес също не успя да се разпише.

В последните минути на първата част гостите от Норич имаха причини да съжаляват след като на два пъти Нейтън Редмънд не успя да открие резултата. Първо в 42-ата минута Редмънд стреля опасно, но пак Чех спаси, а в добавеното време пак 22-годишният полузащитник опита мерника си, но топката мина край лявата греда.

След почивката футболистите на Арсенал увеличиха натиска срещу съперника и в 57-ата минтута Мохамед Елнени завърши атака с хубав удар, който обаче бе блокиран от защитник на Норич.

Дани Уелбек изведе Арсенал напред срещу Норич с гол в 59-ата минута на двубоя. Нападателят влезе като резерва в 56-ата минута и само три по-късно се разписа за 1:0 в полза на домакините след хубав завършващ удар от точката на дузпата.Това бе четвърто попадение за Дани Уелбек в едва 10-я му мач след контузията, която претърпя.

Норич също търсеше своите шансове до края на срещата, като в 69-ата минута Мартин Олсон опита интересен удар, но топката бе изчистена от бранител на домакините. Арсенал също имаше няколко възможности, но до други попадения не се стигна и така артилеристите се поздравиха с минимален успех.

Арсенал се върна на трето място - с три точки пред Манчестър Сити, който утре гостува на Саутхямптън. Норич е на предпоследно място, като "канарчетата" изостават на две точки от спасителната зона. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки