Васко да Гама победи Ботафого в първия мач от финала (ВИДЕО)

Срещата приключи при резултат 1:0 и бе дебютна на „Маракана” за годината

Васко да Гама победи Ботафого в първия мач от финала (ВИДЕО)
Отборът на Васко да Гама победи Ботафого с 1:0 в първия мач от финала на първенството на щата Рио де Жанейро по футбол. Това беше първи мач за 2016 година, който се игра на стадион "Маракана". 

Васко да Гама е шампион на щата за миналата година. Реваншът е на 8 май. Единственото попадение в двубоя реализира Жорже Енрике в 61-а минута, а като цяло в мача нямаше много голови положения. Енрике беше точен с глава след асистенция на Нене. 

Ботафого доигра мача с 10 души, след като Луис Рикардо Алвеш-Саса получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Енрике. Васко да Гама ще се опита да спечели трофея за 24-и път в историята си, докато Ботафого има 20 титли. Първенството "Кариока" за пръв път се провежда по системата всеки срещу всеки, а не с елиминации.

Аудакс Сао Пауло и Сантос завършиха 1:1 в първия мач от финала на шампионата на щата Сао Пауло. Мике откри резултата в 58-ата минута за домакините, а Роналдо Мендеш изравни за Сантос десет минути преди края. Аудакс за пръв път в историята си играят за титлата, докато Сантос се бори за 22-и трофей и пети за последните седем години. Реваншът е на 8 май.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки