УС на Левски се събира да бистри бюджета за следващия сезон

Големият въпрос е дали генералният спонсор ще придобие акции

УС на Левски се събира да бистри бюджета за следващия сезон

Ръководството на Левски ще се събере до десетина дни, за да обсъжда важни казуси за бъдещето на клуба. На сините им предстои свикването на Управителен съвет. На него ще бъде решаван бюджетът на отбора за следващия сезон. През пролетта той бе в рам­ките на около 6 милиона, ка­то в това число влизаше зим­ната селекция (около 1 милион лева), както и разходите по двете школи - на „Герена" и стадион „Раковски".

Шефове­те на сините искат този път доста по-рано да изготвят рамки, в които трябва да се вместят. Очаква се в близките дни да стане ясно и дали генералният спонсор на клуба ще придобие акции на сините. От компания­та трябваше да потвърдят дали имат такива намерения до началото на месец май. Срокът вече бе просрочен, а яс­ни сигнали за намеренията на спонсора нямаше. Поне не и пу­блични. А от придобиването или непридобиването на голям пакет акции ще зависят доста неща в Левски - включително и разчетите на бюджета.

От клуба ще се нагърбят и със задачата да изготвят спортно-техническа страте­гия. В нея ще залегне подробен план до кога какви резултати трябва да постигне отборът. И на база на тях ще се търси отговорност от спортно-техническия щаб - спортен директор и треньор. В мо­мента все още не е ясно дали заемащите тези постове в момента Георги Иванов - Гонзо и Стойчо Стоев ще останат на „Георги Аспарухов" и след лятото, след като през миналия месец намекваха, че може и да напуснат.

„Тема Спорт" информира, че все по-близо до завръщане в клуба е Наско Сираков. Голмайстор №1 в историята на сините из­гледа последните два дома­кински мача на тима от ложи­те на стадион „Георги Аспару­хов". Той наблюдава внима­телно изявите на сините сре­щу Лудогорец, а след срещата не спести критики към игра­та им. Срещу Черно море Си­раков бе в компанията на спортния министър Красен Кралев и шефа на ДЮШ на ста­дион „Раковски" Станислав Ан­гелов.

Отборът на Народното събрание завърши 4:4 с ветераните на Ботев (Вр)

Мачът се игра на стадион "Христо Ботев"

Ботев Пловдив призова феновете за въпроси към спортния директор

Артур Платек е готов да отговори на всички запитвания от привържениците

Кордоба и Ван дер Каап отново в групата на Левски

Фабио Лима също ще е на линия за мача с Берое

Убиецът на Ферарио Спасов е летял с 165 км/ч

Футболният специалист загина на място след като беше ударен

Белчев умува атаката на ЦСКА за Арда

Специалистът избира между Данило Асприля и Фернандо Каранга за върха на нападението

Роял Унион Сен Жилоа хареса Хосе Кордоба

Панамецът има оферти и от Лига 1 и Чемпиъншип

Черно море затваря редовния сезон с битка в Благоевград

Пирин посреща "моряците" от 15:15ч.

Левски ще прекъсва кошмарната серия срещу Берое

"Сините" се целят единствено към трите точки

Лудогорец с наглед лесна задача срещу Хебър в Пазарджик

Срещата е от 17:45ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки