Сензациите в пресата: Божков гарантирал бюджет от 10,6 млн. лева за ЦСКА

И още: "Вилем II спасява "орлите" от Лукоки", "Мирослав Манолов вариант за Ботев Пд", "Чистката в Славия продължава с цесекар"

Сензациите в пресата: Божков гарантирал бюджет от 10,6 млн. лева за ЦСКА

Сензациите в българските спортни издания от днес, сряда, 4-и май 2016 година:

 

"24 часа": Божков гарантирал бюджет от 10,6 млн. лева за ЦСКА

 

Васил Божков е гарантирал бюджет от 10,6 милиона лева за ЦСКА, ако бъде допуснат да оздрави сегашното дружество. Той няма да е сам, а в партньорство с други известни бизнесмени. Част от тази сума ще отива за покриване на дълговете, като плановете са те да бъдат изчистени в период от максимум 5 години.

 

Божков се амбицирал да се върне в ЦСКА, когато чул твърдения, че при предния си престой оставил дългове на клуба, което не е вярно.

 

"Меридиан мач": Вилем II спасява "орлите" от Лукоки

 

Крилото на Лудого-рец Джоди Лукоки навярно ще продължи кариерата си в холандския Вилем II. Тимът от Тилбург желае национала на ДР Конго още от зимния трансферен прозорец, но тогава сделката не се осъществи, тъй като „орлите" нямаха резервни крила, защото Върджил Мисиджан бе контузен, а Михаил Александров бе спазарен за полския гранд Легия Варшава.

 

В момента Георги Дерменджиев разполага с фланговите играчи Джонатан Кафу, Вандерсон и Мисиджан, като на тази позиция може да бъде използван и Жуниор Кишада. Лукоки се оказа сериозно разочарование, като през този сезон той записа 20 мача в „А" група, но в нито един от тях не успя да покаже, че заслужава да носи екипа на „орлите". Той беше трагичен при домакинството на Монтана, когато излезе като титуляр, но бе сменен малко след почивката заради ужасното си представяне.

 

"Меридиан мач": Чистката в Славия продължава с цесекар

 

Пореден футболист на Славия попадна в „черния списък" на треньора Александър Тарханов. Става дума за юношата на ЦСКА и вицешампион с „червените" за 2012 г. Мартин Дечев. Защитникът пристигна в „Овча купел" в началото на миналата година, но така и не успя да се пребори за титулярно място. Напоследък Дечев изобщо не попада в групата на „белите", което е ясен знак, че е дошло време за раздяла. От първия отбор вече са отстранени французите Дуде Н'Донгала и Донел Моканза, а в най-скоро време вратата може да бъде посочена и на бековете Диего Фераресо и Цветомир Панов.

 

"Тема спорт": Мирослав Манолов вариант за Ботев Пд

 

Намирането на централен нападател е цел номер едно пред старши треньора на Ботев Пловдив Николай Костов за лятната селекция. Вариант за подсилване на атаката е бившият футболист на Черно море, Литекс, ЦСКА и др. Мирослав Манолов.

 

В момента той е свободен агент, след като напусна румънския Търгу Муреш в началото на годината. На Костов са предложени и двама чужденци за поста централен нападател. Поради липсата на таран специалистът използваше на върха на атаката Грегъри Нелсън, Кифуети и дори Наско Милев. Това създаваше затруднения и наставникът иска на всяка цена да реши този проблем.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки