Атанас Караиванов за новата елитна група: Без ЦСКА не става, но има правила

"Нито аз, нито БФС можем да сме арбитър при намерението на двама сериозни бизнесмени"

Атанас Караиванов за новата елитна група: Без ЦСКА не става, но има правила

Изпълнителният директор на „Футбол Про Медиа”, която продава тв правата за родния футбол, заяви, че без ЦСКА А група не е същата и ще се направи всичко възможно, в рамките на закона, ЦСКА да се върне в елита.

„Сега се занимавам с организирането на финала Монтана - ЦСКА. Колосален интерес, огромен обществен натиск, всичко се изкупува в системата за онлайн пазаруване. Изяждат се билетите като топъл хляб, това не може да се случи, ако не са ЦСКА или Левски на финала. Имаше вариант да проведем финала пред 4-5 000 зрители. Можеш ли да сравниш полуфинала Берое – ЦСКА с полуфинала Монтана - Литекс по зрителски интерес? Не може. Дори тези, които ненавиждат клуба чисто спортно, признават, че без тях /ЦСКА/ не става”, коментира Караиванов пред „Диема Спорт”.

Той обаче не пожела да вземе страна в конфликта между Гриша Ганчев и Васил Божков, които имат различни идеи за изваждането на ЦСКА от финансовата криза.

„Нямам право да влизам в ролята на арбитър и съдник за ЦСКА. Бих избегнал коментар за г-н Ганчев и г-н Божков. Общувам с тях нормално, но това трябва да се реши по законен път, иначе много ми се иска ЦСКА да се завърне в А група. Феновете на ЦСКА го заслужават, а и феновете на българския футбол. За да гледат интересен футбол и да са пълни стадионите, ясно е, че противопоставянето сини – червени за България е изключително важно. Никой не може да си представи испанския футбол без битката Реал Мадрид – Барселона. ПФК ЦСКА АД обаче се управлява от синдик, има неща, които трябва да бъдат направени. ЦСКА са лидери във „В” група и придобиват право да се върнат в професионалния футбол и стигаме до темата за лицензирането. Затова е важно какво се случва с дружеството. Общественото внимание е насочено към тази тема, държавата не е безразлична, а тя е и най-големият кредитор, Затова нещата трябва да се решат според правилата. Нито аз, нито БФС можем да сме арбитър при намерението на двама сериозни бизнесмени. Важното е това, което ще се случи, да е в полза на клуба и той да си възстанови позициите в професионалния футбол. Да се надяваме, че е възможно, дори с цената на големи компромиси, но не можем да си затваряме очите, трябва да спазваме правилата на ФИФА и УЕФА”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки