Сензациите в пресата: Новият шеф на ЦСКА обвинен за черно тото

Лудогорец с нов договор за Вандерсон; Левски взима нов плеймейкър за ЛЕ; Георги Петков няма да спира, ще е резерва; Дават гратисен период за осветлението

Сензациите в пресата: Новият шеф на ЦСКА обвинен за черно тото
Сензациите в българската спортна преса на 5 май 2016 г.:
 
„Меридиан Мач”: Новият шеф на ЦСКА обвинен за черно тото
 
Новият изпълнителен директор на ЦСКА Николай Паслар е бил заподозрян от федерацията по борба, че е манипулирал свои двубои от Олимпиадата през 2004 г и европейското през същата година. В Атина Паслар пада в първия си мач от поляка Кристиян Брозовски.
 
Разбира се роденият в Молдова пехливанин отрича: „Полякът едва не ми отхапа ръката. Показах раната на рефера, но той каза, че нарочно съм си подложил дланта." Според него след двубоя противникът не е можел да ходи. „Съдиите го подпираха като патерици, за да излезе от тепиха. Всеки да говори каквото си ще, но аз не съм се продал. „Наклеветиха ме", казва Паслар за случая.
 
На европейското пък пада от грузинец, който се бори за Гърция. Съмненията, че продават мачове падат и върху Гуйдя, и Цопа, които напускат страната и се връщат в Молдова.
 
Паслар обвинява и федерацията, че заради Серафим Бързаков го качват в по-горна категория, въпреки че колегата му е по-висок от него.
 
Интересно е, че преди повече от 10 години борецът бяга от настоящия си работодател Гриша Ганчев, който му даде абсурдното назначение на „Армията" и направи най-великият клуб в България за смях. По онова време Паслар се бори за тима на скандалния бизнесмен „Славия - Литекс", но бяга оттам в Сливен заради неплатени заплати.
 
През 2009 година Паслар основава собствена ММА школа в Узбекистан.
 
Хора от неговите среди твърдят, че бойците му там изпълнявали някои по-особени поръчки. Както вече ви съобщихме, се сблъсква със закона и в България през 2005 година. Тогава криминалистите от Икономическа полиция го разследват за шашма с 25 000 лева. Човекът на Ганчев обаче излиза чист, но следващата година вижда ареста по обвинение в изнасилване. Николай обаче лансира версията, че двамата правили секс, а той не си е платил и тя го е натопила.
 
Въпреки че е роден в Тараклия (Мол), Паслар не говори молдовски. Той е бесарабски българин и по бащина, и по майчина линия. Татко му е овчар, а майка му Василиса работи в колхоза.
 
Като дете едва не е разкъсан от кучетата на баща си, а малко по-рано е на косъм от смъртта заради спукан апендис. Хеликоптер обаче го закарва в болница в Кишинев, където го спасяват.
 
Един от първите му треньори Григорий Кармалак пък е обвинен за мръсни сделки от властта в Молдова и пуснат за издирване.
 
По тази причина гуруто на Паслар не може да стъпва нито в Молдова, нито в България. Иначе официалният бизнес на Кармалак е за търговия с вино и цигари.
 
За Молдова Паслар печели 6 медала. Той става световен шампион за младежи и европейски за мъже. Оплаква се обаче, че заплатата му е 130 леи, което е приблизително 10 долара.
 
Според него българите в Молдова се бъхтят за жълти стотинки и са открито дискриминарани. „За един и същ медал ми даваха 10 пъти по-малко от молдовеца!", обяснява Паслар в свое интервю. Той се чуди защо всички бизнесмени, които дават пари за борците, ги изкарват мутри.

 
„Меридиан Мач”: Лудогорец с нов договор за Вандерсон
 
Един от най-добрите футболисти на Лудогорец през този сезон - Вандерсон, е получил предложение за нов договор, пише „Меридиан Мач". Техничният бразилец има контракт с шампионите до 2017 г., а от клуба желаят да се обвържат с него за по-дълъг период от време. 28-годишният играч все още не е парафирал, като се очаква това да се случи до края на сезона. Желанието на самия футболист е да остане дълго в Разград, а и в интервю Вандерсон разкри, че иска един ден да е национал на България, което означава че той трябва да живее у нас поне още 3 години. Бразилецът пристигна в Лудогорец през лятото на 2014 г. малко преди исторически я пробивв Шампионската лига. Именно Вандерсон вкара гола за 1:0 срещу Стяуа в София, като по-късно Козмин Моци стана герой, хващайки две дузпи на своите сънародници. Преди Да дойде в Разград, халфът е играл за бразилските СЕНЕ, Ирати, Спорт Баруери, Оесте и Португеза. През настоящата кампания дребничкият играч, който вече притежава наш паспорт, има 26 мача, 6 гола и 6 асистенции. Нови договори с „орлите" парафираха Георги Терзиев и Йордан Минев. Такъв до края на кампанията може да подпише и вратарят Владислав Стоянов.

 
„Тема Спорт”: Левски взима нов плеймейкър за ЛЕ
 
Левски ще атакува груповата фаза на Лига Европа с нов плеймейкър, разбра "Тема Спорт". Сините вече са направили сондажи около привличането на такъв тип футболист. Това се е случило преди няколко дни. Желанието на спортно-техническия щаб е преговорите да бъдат приключени до края на месеца и атакуващият халф да бъде на линия за старта на лятната подготовка. Това означава, че на Терена" няма да остане испанецът Мигел Бедоя. Ръководството на Левски на няколко пъти даде индикации, че иска да задържи 30-годишния футболист, но преговорите удариха на камък. Причина за това стана приятелката на играча, която държи двамата да се завърнат на Иберийския полуостров. Проточването на разговорите е изнервило шефовете на сините и те не смятат да правят повече опити да обвържат Бедоя с нов договор. Настоящото споразумение на полузащитника изтича на 30 юни. Скаутите на Левски са предложили няколко играчи за позицията, като изявите им са били наблюдавани на видео от треньора Стойчо Стоев и спортния директор Георги Иванов. Сред вариантите за позицията пред столичани е Матиас Куръор от Черно море. Националът на Мартиника все още не е преподписал с моряците и скоро също като Бедоя ще стане свободен агент.
 
Приоритет пред Левски освен за поста зад нападателя е и привличането на конкурент на сърбина Боян Йоргачевич. В момента бившият страж на Гент е без сериозна алтернатива под рамката. Освен него на тази позиция на "Герена" разполагат с юношите Александър Любенов, Николай Кръстев (в момента пратен под наем) и Димитър Шейтанов. Сините може да вземат и нов защитник, ако Максимилиан Карнер не покаже до края на сезона, че заслужава да остане в отбора.
 
С изтичащи договори от настоящите футболисти са още братя Цоневи и нападателят Венцислав Христов.

 
„Тема Спорт”: Георги Петков няма да спира, ще е резерва
 
Вратарят на Славия Георги Петков няма да слага край на кариерата си, разбра "Тема Спорт". Така 40-годишният страж иде продължи да пази за белите и през следващия сезон, Петков обаче ще трябва да се задоволи с ролята на резерва. Под рамката ще застане Марио Кирев. По-голям шанс ще бъде даден и на младия Антонис Стергиакос. 17-годишният вратар все още няма мач за тима в елита.
 
Петков е заявил пред ръководството, че се чувства в добра кондиция и не мисли да спира с футбола. Почти сигурно обаче срещу Ботев Пловдив в събота титуляр ще е Кирев, а бившият страж на Левски ще е на пейката.
 
Старши треньорът Александър Тарханов се очаква да направи и други промени по състава в сравнение с последния двубой с Берое в Стара Загора (1:1).

 
„Тема Спорт”: Дават гратисен период за осветлението
 
БФС почти сигурно ще gage гратисен период за задължителното осветление на участниците в новия формат на А група, разбра "Тема Спорт". Както е известно, Изпълкомът на централата прие от сезон 2016/17 всеки тим в елита да разполага с функциониращо осветление. На този етап това все още е проблем за няколко клуба, сред които Ботев Пд, Черно море, Славия и Монтана. Отборите имат готови проекти, но административни пречки и нужното технологично време за поставяне на лампите ще доведат до отсрочката. Според запознати от БФС ще дадат на клубовете и есенния полусезон и от пролетта вече правилото ще влезе в сила.
 

Както е известно, 18 тима подадоха заявки за новия формат на А група. От 9 до 12 май предстои беседване с тях, а решение за бъдещето на елита ще има в първите дни на юни. Почти сигурно той ще е от 16 отбора. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки