Стойчо Стоев: Венци се е объркал, опцията е до 31 май (ВИДЕО)

Треньорът на Левски ще даде възможност на резерви в оставащите мачове, не би си позволил да не пусне играчи в националния отбор

Стойчо Стоев: Венци се е объркал, опцията е до 31 май (ВИДЕО)
Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев говори преди мача с Монтана от 32-ия кръг на „А” група в северозападния град, като коментира и други актуални теми около „синия” клуб.
 
- Можем ли да видим вдъхновен Левски след убедителната победа 5:1 над Черно море.
- Вдъхновен? Нашата работа е да излизаме и да печелим. Как ще се получи? Ясно е, че всички мачове са различни. Надявам се теренът да предразполага поне да се играе добър футбол, там не са добри условията, знаем, времето също е повлияло, дано теренните условия позволяват за един добър мач.
 
- Контурите вече се очертаха Левски да е втори, как ще поддържате мотивация в оставащите мачове?
- Трябва да ги изиграят, тъй като това е Левски, всеки мач е престиж за клуба, не говорим даже за класиране, трябва да се изявят в най-добра светлина. Още повече, че в следващите мачове ще играят футболисти с по-малко участие, за да покажат в пълна светлина това, което могат, и аз да съм уверен в техните възможности.
 
- Имате ли контузени футболисти?
- Лукин все още е контузен, не е започнал пълноценни тренировки, той е проблемният, другите са здрави.
 
- С Венци Христов какво става, защо няма преговори? Вярно ли е, че не сте активирали опцията за нов договор?
- Не е точно така, ще ви кажа защо. Опцията е до 31 май, той се е объркал. Веднага го проверихме. Ние ако се бяхме объркали, а не е така, тя влиза автоматично със завишени негови условия. Надявам се, че договорът му ще бъде подновен.
 
- Има ли развитие с Бедоя?
- Все още не, все още е на изчакване той дали иска да продължи в Левски, или иска да се върне в Испания.
 
- Ще правите ли промени в състава?
- Не мога да ви кажа, утре ще видите, възможно е да няма, възможно е да има. Цяла седмица си преценявам кой в момента се намира в най-добра форма, а тези с проблемите може да им спестя мача.
 
- Вече са ясни част от евентуалните съперници на Левски в евротурнирите. Обигравате ли отбора?
- Всеки мач е обиграване, още първия мач, от започване на първенството, тъй като, класирайки се за евротурнирите, ти трябва да имаш готов отбор, който да се справи с предизвикателството Европа. Всеки мач беше така.
 
- Мислите ли че Левски се подобрява от мач на мач?
- Аз по някакъв начин, каквото и да кажа, няма да се изтълкува правилно. Надям се с обективност да го изкоментирате.
 
- Означава ли, че един вид ще проведете кастинг в оставащите мачове?
- Кастинг е силна дума, по-скоро да дадат нужното спокойствие на клуба, не само на треньора, че тези играчи с по-малко участие не отстъпват на другите.
 
- Много футболисти казаха, че остават зад вас. Чувствате ли подкрепа?
- Да, аз винаги съм чувствал подкрепа от футболистите, колкото и клиширано да звучи, е така. Каквото сме изградили 1,5 години като отношения, са доста позитивни, доста добри, позволяват на двете страни да се чувстват взаимно свързани и може би доволни, че работят един с друг.
 
- Селекционерът Петев ще обяви скоро своите избраници за турнето в Япония. Някои отбори вече заявиха, че може да не пуснат своите състезатели. На вас как ще се отрази, ако бъдат повикани няколко футболисти на Левски?
- Е, и при нас ще се отрази, при всеки, който ще участва, няма как да не се отрази. По простата причина, че ние вече ще започнем подготовка и те ще се приберат от това турне и няма как да ги ползвам. Най-малкото трябва да им дам почивка. След изиграните мачове имат нужда от едно възстановяване. Подготовка ще бъде доста къса, плюс това. Ще им дам почивка и в последните мачове, но после няма да е достатъчно. Може за да играят националния отбор после, което е нож с две остриета. Ситуацията е комплицирана. Като видя кои ще бъдат извикани, последните 1-2 мача няма да участват, което не е достатъчно.
 
-Имате ли вече план за подготовка?
- Имам, не мога да кажа кога ще започнем, но имам план. Има време.
 
- А план за селекция?
- Гледат се футболисти, определено. Все още може би е по-бавно и изоставаме, но се гледат футболисти и някои от тях може да ги привлечем.
 
- Има ли вариант Левски да не освободи футболисти за националния?
- За мен като треньор е най-добре да не ги пуснат в националния, но националният отбор е лицето на една страна и не бих си го позволил. Съмнявам се и ръководството да не мисли като мен.
 
- До момента Александър Александров получаваше само повиквателна. Други играчи на Левски заслужават ли покана за националния отбор?

- Със сигурност има момчета, които заслужават да бъдат извикани. Предполагам, е Ивайло Петев ще ги извика, нямам представа, той си е треньор, той си решава. Но има, освен Александър Александров.  

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки