В Монтана мечтаят за дебютен успех над Левски

„Израснах на „Герена”, но искам да победя”, посочи Емил Велев

В Монтана мечтаят за дебютен успех над Левски

Левски ще гони успех на "Огоста" със състава, разгромил Черно море с 5:1 в последния кръг на А група.

Треньорът Стойчо Стоев смята да се довери на правилото, че когато нещо върви, не е нужно да бъде пипано.

Затова срещу Монтана днес той отново ще заложи на Роман Прохазка като партньор на Георги Костадинов в центъра на терена.

Именно с позицията на втория дефанзивен халф бе свързана и най-голямата дилема на специалиста. Вариант за поста бяха Мехди Бурабия и Радослав Цонев.

Първият обаче ще остане на пейката като допълнително наказание за директния си червен картон срещу Берое (1:0), извадил го от сметките за мачовете с Ботев (3:0), Лудогорец (0:0) и Черно море.

В последните дни треньорите са обсъждали сериозно включването на Ради Цонев, като все още има малки шансове това да се случи.

Ако близнакът излезе титуляр, то Прохазка ще мине на десния фланг на атаката, където е и най-полезен. В този случай на пейката ще седне Божидар Краев. Предвид силната игра на младока срещу Черно море обаче това е малко вероятно да стане.

Резерва за пореден път ще бъде Бабатунде Аденижи, а атаката ще води голмайсторът Венцислав Христов, който се изправя днес срещу тима, дал му възможност да пробие в А група.

Извън сметките на специалиста за гостуването на "Огоста" със сигурност остават Сърджан Лукин и Мики Орачев, които имат проблеми, както и трайно контузеният Деян Иванов.

В първото гостуване на "Огоста" през този сезон през ноември сините спечелиха без проблем с 2:0 след голове на Прохазка от дузпа и Краев. В исторически план Монтана никога не е печелил срещу Левски.

Затова и треньорът на Монтана Емил Велев призна, че мечтае за победата, макар че има по-особени чувства в мача днес.

„Всеки двубой е специален срещу тях. Все пак съм израснал на "Герена", бил съм футболист и треньор, спечелил съм много отличия с Левски. Но трябва да бъдем професионалисти и от тази гледна точка искам да ги победя с Монтана", обясни Емил Велев и добави, че настилката на терена в Монтана не е в много добро състояние. 

"Нормално е, когато имаш такова игрище да го използваш като коз в подобно време. Очаквам теренът да е тежък, но ще е еднакъв и за двата отбора, така че това не трябва да служи като оправдание. Искам да се раздадем на сто процента, защото срещи от подобен характер се печелят с агресия и мъжество. Дано има повече хора по трибуните. Ние ще направим всичко възможно да ги зарадваме с добра игра и положителен резултат", каза Велев.

Мачът е от XXXII кръг и 
стартира в 18:00 часа и ще бъде излъчван директно от Диема спорт.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки