Вече е сигурно: ЦСКА – Монтана ще е най-посетеният мач в България през новия век

В ПФЛ очакват рекордни приходи от над половин милион лева

Вече е сигурно: ЦСКА – Монтана ще е най-посетеният мач в България през новия век
Финалът за Купата на България Монтана - ЦСКА ще се превърне в най-посетения двубой между родни отбори през новия век.

Това вече е сигурно, след като близо 28 000 билета бяха продадени до вчера. Нито един сблъсък в А група или турнира за Купата на България не е генерирал такъв интерес през този век.

Очаква се близо 38 000 зрители да бъдат на трибуните на "Васил Левски" на 24 май от 20:00 часа, от които поне 35 000 ще са привържениците на ЦСКА.

Толкова много публика през XXI век не е идвала за друг мач между български съперници.

Последните сблъсъци от А група и Купата на България, гледани от над 30 000 души по трибуните, датират от края на 90-те години. Така ЦСКА продължава да пише история, макар за първи път след своето създаване да не се състезава в А група.

Вихрената продажба на пропуски за финала продължи с пълна сила и вчера. Отпуснатите 28 500 билета за фенове на ЦСКА вече са почти изцяло изкупени. За привърженици на Монтана пък са запазени 3000 места.

От ПФЛ ще пуснат допълнителни талони, след като настоящите, предназначени за червени запалянковци, бъдат изчерпани.

Това ще е най-посетеният финал за купата от 15 май 1998 г., когато играха ЦСКА и Левски (0:5), отново на "Васил Левски". Тогава на трибуните присъстват 50 000 зрители. Другият двубой от края на миналия век с над 30 000 зрители пък е на 5 май 1999 г. -Левски - Литекс, когато на „Герена" идват 37 500 души.

ПФЛ има готовност да пусне 7000 допълнителни билета за фенове на ЦСКА. Това ще се случи веднага щом всичките 28 500, които са в обръщение към този момент, бъдат изкупени. А това, навярно ще се случи още днес.

Новите места ще се намират в Сектор Б, откъм страната на В. Така общият брой привърженици на ЦСКА, които евентуално ще присъстват на финала за купата, може да достигне 35 500, пише "Тема спорт".

Междувременно мениджърът на ПФЛ Атанас Караиванов коментира в ефира на "Диема Спорт" огромния интерес към финала за купата.

"Феновете на ЦСКА е нормално да са недоволни и нетърпеливи с оглед неясното бъдеще на клуба. Реакцията на част от тях към ПФЛ по повод цената на билетите беше частична. На мен всеки ден ми звънят и ми казват: "Не ме интересува цената, искам в Сектор А". Подходили сме към тази стойност на пропуските на базата на прогнозируеми разходи. А те са огромни. От наем до почистване... Последните три години билетите за финалите бяха по 12 лв. в Бургас и в Ловеч. Но сме продавали и по 30 лв.", коментира Караиванов.

"Хората трябва да уважават футболния продукт и играчите. Не да си мислят дали лигата е тръгнала да печели", добави Караиванов, а ПФЛ ще прибере поне 300 бона от армейците...

Как ще се стигне до тази сума? Сметката е проста. За Сектор А в момента са пуснати 6339 билета по 20 лева, което се равнява на 126 780 лв. За Сектор В пропуските са 8169 по 15 лв., или 122 535 лв.

За Сектор Г са 15 000 по 10 лв., или 150 000 лв. За Сектор Б се очаква да бъдат продадени около 3000 билета по 10 лв. на фенове на Монтана.

Така оттам биха могли да дойдат 30 бона приход. Това означава, че само от пуснатите пропуски в момента, ще бъдат набрани около 430 000 лева!

Но това не е всичко. Както е известно, ПФЛ планира да пусне още 7000 билета за фенове на ЦСКА за сектор Б, които ще са на цена 10 лева.

Така от тук потенциално в касата на лигата може да влязат още 70 000 лв. или вече отиваме на приход от половин милион. Но... има и още.

Да не забравяме ВИП сектора. Там пропуските почти сигурно ще са по 150 лв. и се очаква да са 300 на брой. Така важните персони ще инжектират още към 45 000 лв. Освен това за сектор А ще се пуснат и билети от 30 или 40 лева около ВИП ложата.

Или общият приход от билети и ВИП пропуски ще надхвърли 500 000 лв.?! Никога досега мач между родни съперници не е донасял такива постъпления от билети! От тях над 95% ще са благодарение на фенове на ЦСКА...

Що се отнася до разходите на футболната лига по финала, те едва ли ще надхвърлят 150 000 лева. В тях влизат наем на стадиона, осветлението, охраната, кетъринг за ВИП-а, почистване на стадиона...

Евентуално и награден фонд, който по непотвърдена информация ще е 50 000 лева. (30 бона за победителя и 20 за загубилия).

И какво излиза? От поне 500-те бона потенциален приход вадим около 150 хиляди разход, което означава, че за футболната лига се очертават около 350 000 лева чиста печалба!
Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки