Спасов: Курьор, Бакари, Клок и Стенио засега нямат желание да подновят договорите си

Винаги искам да виждам такъв Черно море, каза доволният треньор след победата над Берое

Спасов: Курьор, Бакари, Клок и Стенио засега нямат желание да подновят договорите си
Старши треньорът на Черно море Никола Спасов отличи отношението на своите футболисти в мача с Берое (1:0) и желанието им да се реабилитират след тежката загуба 1:5 от Левски.  
„Трудно, много труден мач, Берое са много силен отбор, с много разнообразни футболисти и много възможности. Започнахме неуверено, първите 10 минути Берое наложиха едно пълно превъзходство, биха ни много корнери, въобще имаше много напрежение в отбора. Сигурно е това, че бяхме малко неуверени след тежката загуба в София, но след това нещата се оправиха, адаптираха се момчетата бързо към неприятния за игра терен, но отговориха на единоборствата, на тичане, имаше дух, имаше желание отборът да излезе от лошия момент и в крайна сметка направиха един силен мач, определено, с много борба и раздаване, това е пътят. Ние не разполагаме с кой знае какви футболисти като единици, винаги сме били силни като отбор. Винаги искам да виждам такъв Черно море. Какъвто и да беше резултатът, винаги ще бъда доволен от отбора. Имаше интересни ситуации и пред двете врати, Берое също направиха силен мач, просто ние ги надиграхме в точния момент, вкарахме един гол повече и успяхме да спечелим много важен мач. Радващото е, че вече 2 мача поред на собствен терен побеждаваме”, анализира Спасов пред „Диема Спорт 2”.
 
Що се отнася до претенциите на Берое към съдийството на Стефан Павлов от Бургас, Спасов каза:
 
„Имаше много спорни ситуации в двете посоки, и теренът беше труден за отсъждане от съдиите. След като видят ситуацията на повторение, нека да отсъдят по най-честния начин. Не мога да кажа какво беше и какво е трябвало да бъде. Случва се във всеки един мач, това е истината.”
 
Адмирала говори и по тактиката си.
 
„Точно заради терена беше по-голямото напрежение, карах футболистите с по-малко подавания в нашата половина да стигат половината на съперника, където вече трябваше да се играе футбол. Това беше по-лесният начин на този терен.”
 
Целта пред Черно море, който се изкачи на 5-ото място, до края на първенството е постигането на по-предно класиране.
 
„Всяко по-предно място ще бъде някакъв успех. В крайна сметка, отборът, момчетата, които остават в клуба, да се обиграят, да си повярват повече, да се оттеглим на заслужена почивка и с едно самочувствие, което да ни даде възможност да бъдем много по-добри следващото първенство.”
 
Спасов разкри имената на футболистите, които „засега нямат желание” да подновят своите договори.
 
„Освен тези, които преждевременно напуснаха, Живко Петков със сигурност (няма да остане), за другите няма кой знае каква яснота. До една седмица, до след мача с Монтана сигурно нещата ще бъдат вече ясни, поне така ми се иска. Има хора, на които изтичат договорите и засега нямат желание да ги подновяват. Знаят се – Матиас (Курьор), Бакари, (Марк) Клок, Стенио. Това са хора, които все още не са казали „да” на клуба.”
 

А относно своето бъдеще Спасов сподели: „Докато ме искат, ще работя в Черно море. Доста съм свързан с клуба, но в крайна сметка никога няма да направя трагедия, ако един ден си замина.”  

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки