Канада разгроми Унгария със 7:1 на Световното по хокей на лед

Tрудна първа победа за домакините от Русия

Канада разгроми Унгария със 7:1 на Световното по хокей на лед

Канада постигна втора убедителна победа на Световното първенство по хокей на лед, след като разгроми днес Унгария със 7:1. Унгарците, които играят в най-високото ниво на хокея за втори път след 1939-а година, бяха равностойни до края на първата тренина, когато отстъпваха само с 1:2. След това обаче всичко беше пред една от вратите, а седем играчи на Кленовите листа реализираха по едно попадение. Брад Маршанд вкара втория си гол в турнира. 

 
"След първия период ние знаехме, че за да победим както искаме, трябва да бъдем малко по-добри, малко по-остри в играта си. И ние си го говорим преди всеки мач и в паузите между третините, гарантира капитанът на Канада Кори Пери. Мисля, че днес напълно се забавлявахме, след като и четирите звена поиграха достатъчно. 
 
На старта Канада отнесе стабилния отбор на САЩ с 5:1 и направи заявка, че ще преследва титлата. По-късно днес в тази група Б Финландия играе с Германия.

В група А домакините от Русия постигнаха доста трудна победа над смятания за аутсайдер отбор на Казахстан- 6:4. Мачът вървеше наравно- 4:4, в началото на третата част, най-вече заради ужасяващите намеси на вратаря Сергей Бобровски, пуснал четири шайби от 18 изстрела. 
 
Бившият защитник на Едмънтън Ойлърс Антон Белов вкара два гола за Русия, включително и победното попадение, а добави и една асистенция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки