Меси съжалява, че пропуска Олимпиадата

Херардо Мартино реши да заложи на него само в турнира за Копа Америка през юни

Меси съжалява, че пропуска Олимпиадата

Капитанът на Аржентина Лионел Меси изрази съжаление, че няма да може да участва на олимпийския турнир по футбол в Рио де Жанейро. Той бе оставен извън състава, за да може да играе на Копа Америка.

Селекционерът Херардо Мартино избра да не включва Меси сред отбора си и за двата турнира – Копа Америка през юни и Олимпиадата през август. Меси вече е бил олимпийски шампион с Аржентина през 2008 година в Пекин.

„Исках да ида на Олимпиадата, защото това беше впечатляващ опит за мен на игрите през 2008 година, както беше и Световното първенство до 20 години /през 2005-а/. Не само защото спечелихме и двата турнира, а заради опита, който натрупах”, сподели Меси пред ESPN.

„Беше невероятно преживяване да остана в олимпийското село и да срещна други елитни атлети от други спортове и да съм просто още един спортист сред тях. Световното първенство по футбол е страхотно, но Олимпийските игри са нещо специално”, обясни звездата на Барселона.

Аржентина обаче не е вдигала трофея от Копа Америка от 1993 година, след като преди две години падна на финала от домакина Чили. Сега 14-кратните шампиони на Южна Америка са в една група с Чили, Панама и Боливия.

„Това е нова Копа Америка, различна. Много е хубаво, че САЩ ще участва и ще е много различно заради различните хора, стадиони. Това е нов шанс за нас”, казва Лео Меси, който може да стане шампион на Испания в края на седмицата при успех на Барса като гост на Гранада в последния кръг на Примера.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки