Донадони: Италия може да шокира Шави, Иниеста и компания

Бившият селекционер на "Скуадра Адзура" е убеден в успех срещу Испания

Донадони: Италия може да шокира Шави, Иниеста и компания

Бившият селекционер на Италия Роберто Донадони подкрепки отбора, воден от Чезаре Прандели, споделяйки, че "Скуадра Адзура" има сили да победи действащия европейски и световен шампион Испания в неделя.

 

Очакванията на специалистите са за лесна победа на "Ла Фурия" срещу изпадналите в криза италианци, които бяха разтърсени от поредния корупционен скандал в навечерието на Евро 2012.

 

Въпреки това Донадони, който напусна тима на Италия именно след отпадането от Испания с дузпи на Евро 2008, е убеден, че неговите сънародници могат да сътворят голямата изненада.

 

"Можем да победим Шави, Иниеста и компания чрез нападание. Отборът на Испания е толкова силен, колкото беше и преди четири години, но сега имат повече отговорности и не могат да си позволят да загубят. Добре е, че се изправяме срещу тях сега. Приятелската им среща с Австрия (б.р. спечелена с 2:1 от испанците) показа, че имат затруднения, когато ги атакуваш. Испанците не бяха по-добри от нас през 2008 година, но въпросът е отдавна приключен и няма смисъл да се обсъжда.", сподели настаникът на Парма.

 

"Харесват ми идеите на Прандели за футбола. Моята цел бе да направя нещо подобно с националния отбор, но нямах възможността да го довърша.", завърши Донадони.

Премиер и принц ще стискат палци за Испания на финала

Премиерът на Испания Мариано Рахой и принц Фелипе ще подкрепят Ла Фурия от трибуните на стадиона в Киев по време на финала на европейското първенство срещу Италтия.

Дел Боске: Не съжаляваме, че не изхвърлихме Италия

"Никога няма да съжаляваме, че не завършихме наравно срещу Хърватия в групата, за да елиминираме Италия. Това нямаше да бъде честно спрямо футбола", заяви селекционерът на Испания Висенте Дел Боске.

Фенове на Германия и Италия се млатиха

Сблъсъци между привърженици на Германия и Италия е имало снощи в град Волфсбург, намиращ се в германската провинция Долна Саксония.

Прандели: Испания е абсолютен фаворит на финала

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели подчерта, че неговият тим е аутсайдер във финала на Евро 2012 срещу Испания, въпреки победата над Германия с 2:1 в снощния полуфинал.

Премиерът на Италия иска да присъства на финала на Евро 2012

Премиерът на Италия Марио Монти иска да присъства на финала на Европейското първенство по футбол на 1 юли в Киев. Скуадра Адзура ще спори за трофея срещу защитаващия титлата си Испания, след като снощи победи Германия с 2:1.

УЕФА изуми: Португалец ще свири финала

Педро Проенса ще ръководи финалната среща на Европейското първенство по футбол в Киев, където в неделя ще се срещнат отборите на Испания и Италия.

Героят Балотели: Това бе най-чудесната нощ в моя живот

Това че моите роднини, близки и приятели дойдоха на този мач, ми даде сили

Буфон се кара: Щяхме да паднем с 2:9, ако бяха изравнили

Когато можеш да вкараш седем гола на Германия, трябва да вкараш седем

Италианците празнуват и във Варшава, и в Рим (ВИДЕО)

Тифозите дават отбора за пример на премиера Монти

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки