Чандъров: Искам Ботев да е по-голям от ЦСКА и Левски

Водещата амбиция е школата, а мечтата ни е да построим стадиона, каза Георги Самуилов

Чандъров: Искам Ботев да е по-голям от ЦСКА и Левски

Новите собственици на Ботев Пд Румен Чандъров и Георги Самуилов дадоха обширно интервю пред Диема Спорт за амбициите си начело на клуба и какво им струва всичко това.

 

Господа Чандъров и Самуилов, първо поздравления, че поехте контрола върху Ботев. С какви емоции влизате във вашия нов бизнес?

 

- Румен Чандъров: Както се справяме с бизнеса, мисля че и тук ще се справим. От проекта "Ботев" би могло да излезе нещо хубаво. Това е предизвикателство.

 

- Георги Самуилов: Аз влизам със същите амбиции. Проектът "Ботев" е много сериозен и изисква голямо внимание. Отне ни доста време да вземем това решение, лутайки се в някаква посока. Надявам се всичко това да го оправдаем с успех. Времето ще покаже. Надявам се най-скоро да стартираме строителството на стадиона и в срок до 2 години и половина да го завършим. Също така няма да оставим клуба. Ще положим сериозни усилия за развитието ни, за да може Ботев да е на едно от челните места в елита.

 

Кое ви спечели в проекта "Ботев"?

 

 

- Р.Ч.: Както знаете, имам един клуб в София, академия (б.р. - ДИТ Спорт), не съм от вчера във футбола. Може би лятото ме запали господин Палийски. Аз съм си южняк по принцип и знам за какво става въпрос. Ботев е като Левски и ЦСКА. Даже искам да е още по-голям. Запали ме идеята, че ако имаме един хубав стадион, би се получил страхотен проект. Искаме да го направим като бизнес, не искаме да сме някакви меценати - само да даваме. Това може да стане с фенска маса като тази на Ботев и, естествено, да имат и дом, където да ги приютим.

 

Това е първият ви досег с футбола, г-н Самуилов. Не се ли уплашихте и нямаше ли хора, които да ви кажат "по-добре недейте, защото блатото е голямо"?

 

- Г.С.: Има ги и тези моменти. Много важна е любовта към клуба, на който човек е фен, а аз съм фен на Ботев. От малък съм закърмен с тази идея, ходил съм по мачове.

 

Да очакваме ли промени в начина на управление и конкретно в спортно-техническото ръководство?

 

- Р.Ч.: На този етап не бих казал, че ще има нещо кардинално. Реално това е било извършено в периода, в който помагахме на клуба. Може би ще има някои нови имена, но хората, които са тук, са окей.

 

- Г.С.: Знаете, че Ботев извървя тежък период на турболенция - в предишния сезон и сега. Няма да има неочаквани промени, всичко ще го направим плавно и постепенно без някакви сътресения, умерено и разумно, така че Ботев да върви напред.

 

Колко активни ще бъдете в това, освен да поддържате Ботев, но и да сте част от преструктурирането на първенството, което става в момента? Имате ли разговори с БФС и как ще се адаптирате в хаотичния български футбол?

 

- Р.Ч.: Разбира се, че имаме, не може да стоим безучастни отстрани. Има много неясноти още, за да кажем каквото и да е. Надяваме се да се получи някакъв рестарт, който да е добър за българския футбол. В края на краищата трябва да направим добър продукт, за да бъде гледа-ем. Нещата са все още много разнопосочни.

 

- Г.С.: При всички положения трябва да дадем добър пример с управлението на Ботев. Имаме достатъчно опит с колегата в менажи-рането на бизнеса и футболът не е по-различен от него. Надявам се да има хубава атмосфера. С БфС имаме добра комуникация, познаваме се, всичко е въпрос на време и диалог.

 

Ботев и Локо са марки в българския футбол и са като скачени съдове. Следите ли процесите при съперника?

 

- Р.Ч: Всички имаме интерес българските клубове да са стабилни, футболът се нуждае от силни отбори, а зад всеки от тях стои силен човек или двама-трима. Аз лично не познавам Кру-шарски. Имам предвид на здравей-здрасти. Изглежда ми приятен човек.

 

- Г.С.: Човекът (б.р. - визира Крушарски) е внимателен, запознахме се скоро на дербито на нашия стадион. Имаме добри впечатления от него, но ние наблягаме на нашия клуб и интереси, защитаваме Ботев и работим за него.

 

Има два основни модела на управление. Единият е видим като Лудогорец, който има различен бюджет, а другият е с малко повече търпение и разумни инвестиции. Кой от двата е вашият?

 

- Р.Ч.: Вторият вариант е нашият - търпение, млади играчи, български момчета. Все пак имам академия и знам за какво става въпрос. Трябва да получават шанс. Школата в София ще дава кадри за Ботев.

 

- Г.С.: Амбицията ни е да наблегнем на школата, да я развием и да дава добър продукт за в бъдеще. Това е един от приоритетите ни.

 

Какво бихте искали да кажете една година по-късно?

 

- Р.Ч.: Ще направим всичко възможно да се върнем в стария-нов дом. Не знам колко е реалистично, но със сигурност ще сме близо.

 

- Г.С.: Строителството на стадиона е приоритет, видимо да напредваме с изграждането му. Това е сложно предизвикателство, което изисква много време и нерви. Трябва да го знаят и феновете. Това е моята мечта - да построим стадиона.

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки