Край морето показаха как се прави

В най-богатата българска община Несебър показаха как може местната власт да работи в полза на футбола

Край морето показаха как се прави

В най-богатата българска община Несебър показаха как може местната власт да работи в полза на футбола. Едноименният клуб предсрочно се завръща в професионалния футбол след 4-годишно отсъствие. Това се случи по безапелационен начин, след като от 30 изиграни срещи тимът записа 28 победи и 2 равенства. Не трябва да забравяме, че Несебър е на финал и за Аматьорската купа.

 

В основата на всичко това е добрата съвместна работа на община Несебър и опитния специалист начело на делфините Николай Русев- Джангъра. Любовта на градоначалника Николай Димитров към футбола е пословична и той осигури на тима бюджет от 500 хиляди лева, което бе напълно достатъчно на Джангъра да сглоби непобедим за нивото на В група отбор. В неговата основа са редица опитни футболисти от региона - Цветомир Цонков, Николай Костов, Деян Молдованов, Трайо Грозев, Стамен Ангелов и Галин Димов. Над всички е местният любимец Грозев, който с 30 гола е с основна заслуга за тоталната доминация на делфините в Югоизточната В група.

 

В клуба инвестират сериозно и в детско-юношеската си школа, което дава резултат, и в тима интегрираха местни кадри. Намеренията на президента Недялко Москов са сериозни, след като успя да издейства нови 420 хил. лева от общината. От тях 120 хиляди ще отидат за ДЮШ, а останалите за мъжкия отбор, който в Б група ще се нуждае от повече средства.

 

От Несебър обмисляха да подадат документи и за новата А група, но се отказаха в последния момент. От общината обаче показаха, че мислят в тази насока, и продължиха с инвестиции в спортната база на тима. Общинският съвет отпусна близо 1 млн. лева за изграждането на нова трибуна с козирка, ВИП ложа и ремонт на съблекалните. Очаква се ремонтът да приключи в началото на следващото лято, което ще придаде европейски вид на стадиона в Несебър и няма да е проблем делфините да домакинстват на него на ниво А група.

 

Николай Тотков, "Тема спорт"

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки