Базата на националния отбор е на 99% готова

В момента сме в преговори с Борис Ташчи, правим всичко възможно и той да облече националната фланелка, разкри Атанас Фурнаджиев

Базата на националния отбор е на 99% готова
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев даде интервю за БНТ, в което разкри, че новата база на националния отбор в Бояна, където ще се помещава и БФС, е на 99% готова. Бизнесменът заяви, че изпълкомът подкрепя националния селекционер Ивайло Петев и че се прави всичко възможно още един чужденец да облече фланелката на „трикольорите”.
 
- Какво става с базата на националния отбор?
- Базата на националния отбор е на 99% готова. Буквално съвсем накрая сме. Остава само присъединяване към електромрежата, в момента говорим по договора с ЧЕЗ за външните връзки, има и част от спортната залата да се довърши, но ще имаме една от най-добрите бази в Европа. Там ще бъде и централата на БФС. Тук е мястото да благодарим на правителството, че предостави терена и тя е построена изцяло със средства, получени от ФИФА и УЕФА. Няма държавна пара. БФС е може би единствената спортна федерация, която не получава държавно финансиране. Имаме три терена, два с естествено покритие, един с изкуствено, спортна зала, козирка, трите терена са осветени. Наистина предстои да открием една от най-хубавите спортни бази в Европа.
 
- Доволен ли сте от това, което виждате в националния отбор след победите над Португалия и Македония?
- Това, което ми харесва, е, че момчетата играят колективно, помагат си един другиго на всички постове. Треньорът Петев успя да изгради един колектив. Един футболист трябва да дава максимума си, когато носи националната фланелка, и това го виждаме. Резултатите са налице.
 
- Има ли подкрепата Петев?
- Има подкрепата на изпълкома.
 
- Подкрепяте ли натурализираните футболисти?

- Подкрепям всичко, което вдига класата на националния отбор. Марселиньо допринесе значително за играта. Това е футболист с доказани качества. В момента сме в преговори с Борис Ташчи, правим всичко възможно и той да облече националната фланелка. Въпреки че Щутгарт изпаднаха, той все пак е един млад футболист от Бундеслигата.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки