Прохазка: През този сезон все още не бяхме готови за титлата

"Разликата между българската и словашката лига е в интереса и от страна на медиите, и от страна на феновете"

Прохазка: През този сезон все още не бяхме готови за титлата

Полузащитникът на Левски Роман Прохазка смята, че "сините" не са били готови за титлата през този сезон в българското футболно първенство.

 

Софиянци си осигуриха второто място и отново ще играят в Лига Европа, след като през миналия сезон завършиха седми и пропуснаха участието в Евротурнирите. Два кръга преди края, обаче, столичани изостават на 14 точки зад осигурилия си пети пореден шампионски трофей Лудогорец.

 

"В началото на сезона дойдоха доста нови играчи. Основната ни цел беше стабилизиране на отбора и да се опитаме да бъдем конкурентни на Лудогорец в борбата шампионската титла. Първоначално резултатите ни бяха обещаващи. Водехме в класирането и започна да се говори за титла. Но аз мисля, че този сезон все още не бяхме готови за това. Осигурихме си отново място в Лига Европа и сме доволни", коментира Прохазка в интервю за словашките медии.

 

"Голямото разочарование беше отпадането от турнира за купата на България. Не се представихме достатъчно добре и загубихме от Литекс (б.а. с 0:3 след продължение в Ловеч на четвъртфиналите), което беше жалко. Ако бяхме елиминирали този съперник, щяхме да имаме голям шанс да спечелим трофея, защото по мое мнение, продължилите напред отбори бяха по-слаби", допълни той.

 

Прохазка не скри, че е доволен от представянето си през сезона. "Играя редовно. Вкарах осем гола, което е най-доброто постижение в кариерата ми досега. Надявам се да продължа така и през следващата година", каза той.

 

Словакът пристигна на "Герена" преди четири години от Спартак Търнава, а през зимата парафира нов контракт с Левски до 30 юни 2018 година.

 

"Единствено съжалявам, че за този период не успях да спечеля трофей с Левски. На няколко пъти бяхме близо, но не се получи. Разликата между българската и словашката лига е в интереса и от страна на медиите, и от страна на феновете. Всеки мач тук се предава по телевизията, а във вестниците всичко се анализира и следи много детайлно. Но състоянието на терените не е добро. Те са по-лоши в сравнение със словашките. Единствено стадионите на Левски и Лудогорец са добри", каза той.

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Левски с най-солена глоба след кръга

"Сините" броят 8000 лева на БФС

Костов води тренировката на Левски

Треньорът с дълга реч пред играчите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки