Стоичков часове преди спектакъла: Този мач е за всички българи! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Камата представи част от своите приятели, с които утре ще играе на Националния стадион "Васил Левски"

Стоичков часове преди спектакъла: Този мач е за всички българи! (ВИДЕО+СНИМКИ)

 В 18:10 часа започна пресконференцията преди дългоочаквания футболен празник - юбилейният мач на Христо Стоичков "50 години номер 8". Събититето бе открито от най-важната фигура, а именно кавалерът на Златната топка за 1994 г. 

"Добър вечер на всички! Както знаете останаха няколко часа до това събитие, което хората очакват с голям интерес. Избрахме специалната дата 20 май. Тя ще остане паметна за мен, за България и най-вече за дрийм-тийма на Барса със спечелването на първата Шампионска лига през 1991 г.". започна изказването си Камата. 

След това реши да представи с няколко думи всеки един от своите приятели, които дойдоха с него на пресконференцията, а именно Хосе Мари Бакеро, Иван Саморано, Даниеле Масаро и Питър Новак.

"Изключително съм радостен, че имам възможността да представя някои от бившите ми колеги и съотборници, с които сме играли през годините и останахме приятели извън терена. Подготвили сме нещо специално за хората, няма да издаваме тайни. Искам да благодаря на Бакеро. Повече от 20 години сме неразделни. Вдигнахме първите трофеи в Испания и Англия.

Иван Саморано - "бам-бам, бум-бум " (прякорите на нападателя са "Бам-Бам" и "Хеликоптера" бел. ред.) Той е човек, който донесе най-голямата радост за чилийския футбол. Излезе малък от Чили, дойде в Швейцария, Испания, после и в Италия. Това, че е играл в Реал няма значение, ние останахме приятели. От Чили днес е тук пред вас.

Масаро, е един приятел, който в годините, когато започна много малък в Милан, винаги се е стремял да покаже най-доброто от себе си и винаги е искал да бъдем приятели. Днес той показа още веднъж, че нашето съперничество е само на терена, а извън него сме рамо до рамо.

Питър Новак е един футболист, който много години е бил капитан на Полша, играл в Германия, но и двамата завършихме по най-добрия начин кариерите си в Чикаго Файър. Станахме си приятели още от първия ден, когато отидох в САЩ и до днес ние сме такива и той го показа." Стоичков се обърна към Новак и на руски с "Дедушка, спасибо!"

Най-добрият български футболист обясни и какво се случва с другите гости на събитието и кога ще пристигнат в София. Стана ясно, че много от тях са по летищата в Европа и всеки момент се очаква да кацнат в България. "Това са само част от футболистите, някои ще дойдат със закъснения, защото във Франция има стачка на авиокомпании. Някои от другите са кацнали рано в Лондон и те имат проблеми, бяха препратени от Мюнхен в Берлин, Ще дойдат тази вечер. Някои ще дойдат утре рано към 10:00 или 11:00 ч."

Стоичков каза няколко думи и за утрешния мач. "Денят за мен ще остане щастлив и дано хората, които дойдат се насладят на това. Тези звезди са показали в годините какво могат. Ние продължаваме да си го можем. Благодаря отново на моите колеги, че са част от този празник. Това е за всички българи, не съм забравил, че съм тръгнал от тук и за това съм избрал тази дата, да бъде празник за всички любители на футбола в България.", завърши словото си той. 

Впоследствие Камата беше попитан и за физическата си форма, на което той отговори с усмивка. "Аз винаги съм готов, до там до колкото сърцето и мускулите ще издържат, но когато си по-умен, знаеш как да се движиш. Щастлив съм, че отново ще бъда на терена с тези футболисти и ще дадем всичко, което можем, за да покажем, че това не е за нас, а за зрителите. За отбора на Стоичков, първи треньор ще е Огнян Атанасов, който ми беше пръв наставник в моя живот в  Марица (Пловдив), а заедно с него ще са и Димитър Пенев и Христо Бонев. От другата страна ще бъдат Брад Брадли  и Хосе Мари Бакеро."

"В годините знаете, че не съм обичал да казвам "Аз", трофеите са на моите колеги и аз съм само част от тези успехи. За това утре този празник е и за тях, защото тези купи са техни. Ще бъда много щастлив да ги видя да играят отново."

Разбира се, стана въпрос и за великия Йохан Кройф, който напусна този свят. "За мен беше щастие и удволствие да играя в Барса толкова млад, под ръководството на Йохан и всички, които бяха в съблекалнята. Той успя да извлече най-доброто от моите качества и това, което постигнах като футболист е благодарение на него и моите съотборници. Едва ли титлите, които спечелихме щяха да се спечелят по този начин, ако не беше той. Аз бях с него няколко часа преди неговата смърт и за мен той остава човекът, който най-много ми помогна в чужбина."

В края на събитието, Стоичков беше попитан дали не мислил този мач да се играе на Ноу Камп, но той отрече напълно. "Когато завърших кариерата си, направих спектакъл на Ноу Камп. Сега трябва това да се случи в България."

Мачът "50 години номер 8" е утре, 20 май, с начален час 20:00ч. 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки