Иво Тонев с важно изявление след извънредното заседание (ВИДЕО)

Председателят на УС на Левски определи целите пред Люпко Петрович

Иво Тонев с важно изявление след извънредното заседание (ВИДЕО)

Председателят на Управителния съвет на ПФК Левски Иво Тонев направи специално дъгло изявление за взетите решения, проведените дискусии и предстоящите действия, които членовете на УС ще предприемат в близките месеци. Вчера се проведе извънредно заседание с цел потушаване на напрежението и изглаждане на различията между него и Тръст „Синя България”. 

За решенията на Управителния съвет:

"Днес беше проведено поредно заседание на управителния съвет, съвместно с надзорния съвет. Бих желал да информирам синята общност какво обсъждахме, тъй като някои от нещата, които говорихме са важни. На първо място, от тримата мажоритарни акционери в ПФК Левски, беше поет ангажимент до 30 юни да бъде предложен бюджет за следващата година, който да бъде одобрен. По този бюджет се работи около месец, така че предполагам до края на месец юни ще бъдем готови и ще има възможност УС да се запознае подробно с него и да бъде гласуван и одобрен. "

"Знаете, че бяха презентирани екипите ни за следващата година. Мисля, че идеята е много добра, би трябвало да бъде оценена от всички останали. Бяха обсъдени и отношенията вътре в управителния съвет между нас като членове, като хора, работещи за най-доброто и да даваме адекватни решения за бъдещето на Левски.

За управлението на клуба:

"Бих искал да обърна внимание на всички, че от една година и повече, Левски се управлява по един абсолютно нов начин за България и футбола в страната. Част от нашия УС са фенски организации и продължаваме всички да считаме и да вярваме, че това е правилния модел. Допускали сме грешки, вероятно и завбъдеще ще го правим. Много трудно се гради доверие и много лесно се губи. Това, което искам всички да знаят, че не се взимат лесно решения в управителния съвет. Водят се сериозни спорове и както и миналата седмица, когато обсъждахме решението си относно Стойчо Стоев, отново се водеха дълги разговори, бяха изказани много мнения. Аз ще продължа да спазвам правилото, че каквото се говори на тази маса, трябва да остане там. Няма да изнасям информация от тези разговори и по какъв начин са преминали дискусиите. Това, което трябва да се знае от всички хора е, че Левски не е нито наш като мажоритарни акционери, нито на тръст "Синя България", нито на НКП. Левски е на всички и решенията в този управителен съвет не се взимат нито от нас като мажоритарни акционери, нито от тръста, нито от НКП. Те се взимат от всички членове на този съвет. Както беше обявено решението да бъде прекратен договора на Стойчо Стоев, беше взето с единодушие. Със същото бе одобрено и назначаването на Люпко Петрович за треньор на Левски.

За смяната на Стойчо Стоев с Люпко Петрович:

"Промяната е направена с цел да бъде развит нашия отбор, да има много по-голямо самочувствие, да бъде доразвит стила на игра, който бе изграден от Стойчо Стоев. Може би тук е момента и да изкажа своята благодарност към него, че е човек, който премина през трудни периоди в Левски и заедно със спортния директор съумяха да се справят в ситуациите, в които бяха изправени. Но мнението на целия управителен съвет беше, че от тук нататък трябва да търсим по-добро развитие и надграждане над това, което беше свършено през тази една година. Така се спряхме на Петрович, човек с изклюителен опит, с успехи в различни отбори, включително и в Левски. Очаквам тази промяна д бъде подкрепена. Изискванията, които сме поставили пред новия треньор са ясни. Това е завоюване на шампионска титла, купа на България, максимално добро представяне в Европа, но на не по-заден план е развитието на нашите млади футболисти и ние имаме желание да развиваме собствени кадри, добри треньори, които в бъдеще Левски да може да разчита. Така че нашите очаквания към него са свързани и с това. "

В края на изявлението си, Иво Тонев се обърна към цялата синя общност.  "Нашите фенове трябва да оценят неговата работа, в зависимост това какви резултати ше постигне. А не на подмятанията на различни хора, които гравитират и се стремят да всяват смут не от вчера и няма да спрат и до утре. Обръщам се към всички левскари. Предстои ни една година, в която всички искаме да станем шампиони, да постигнем сериозен успех, да се представим максимално добре в европейските турнири. Това е година, която няма да бъде лесна за никой. В нея можем да успеем само ако бъдем единни. Клуб, администрация, УС, собственици, фенове ... всички до един. Левски е силен, когато е единен и когато публиката е на стадиона, подкрепяйки отбора си безрезервно. Тогава можем да постигнем успех. Ще има трудни моменти, ще губим вероятно. Важното е да постигнем целите си."

 

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Защитник на Лудогрец е №1 в Европа

Фон Витри има най-много асистенции през сезона до момента

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки