Славия излъга Левски на "Георги Аспарухов" в последната минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Балджийски вгорчи награждаването на "сините" за вторто място

Славия излъга Левски на "Георги Аспарухов" в последната минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Славия излъга Левски с 1:0 в най-старото столично дерби, играно днес на стадион „Георги Аспарухов”.  Двубоят от 35-ия кръг на А група бе равностоен , като и двата тима имаха своите шансове, но „белите” успяха да стигнат до трите точки след гол на Борислав Балджийски в първата минута от добавеното време на втората част.

Левски и Славия направиха едно добро първо полувреме, в което единственото липсващо бяха попаденията.  Левски бе по-настъпателният и опасен отбор на терена през първите 45 минути на „Георги Аспарухов”, но „белите” от друга страна бяха по-близо до гол, като Кръстев нацели гредата след четвърт час игра.



Още в 3-ата минута Георги Костадинов изпробва удара си от границите на големия пеналт, но топката не намери целта и премина в близост до дясната греда.

Венци Христов получи в 14-ата на добра позиция в пеналта на Славия, но Марио Кирев покри добре ъгъла си и спря удара на нападателя. В ответната атака Калоян Кръстев се измъкна от бранителите в „синьо” и с техничен изстрел преодоля Йоргачевич, но топката срещна левия страничен стълб.

По-късно и Балджийски опита с далечен шут да разпечата вратата на Левски, но Йоргачевич с атрактивен плонж улови кълбото.



Второто полувреме не започна добре за Славия, като вратарят Марио Кирев трябваше за пореден път да показва класа, за да опази мрежата си суха. Още в 47-ата стражът на „белите” отрази два опасни удара. Първо Цонев засече с глава центриране от корнер, а секунда по-късно Прохазка отправи силен удар, като и в двете ситуации Кирев не трепна и с изявите си запази равенството в мача.

В 48-ата Венци Христов прати кълбото в мрежата на Славия, но попадението бе отменено заради нарушение на нападателя в атака.

В 66-ата Балджийски пробва далечен удар, Йоргачевич отби, след което се намеси ключово и при изстрела на Емил Стоев от непосредствена близост.

В първата минута на добавеното време Славия нанесе решаващ удар, с който спечели трите точки от срещата. Станкев надигра Лукин отдясно и центрира към Балджийски, той овладя на гърди и с точен в близкия на Йоргачевич ъгъл откри резултата.

До края домакините опитаха да се върнат в мача, но времето не стигна на „сините” за обрат в резултата.



Загубата вгорчи леко и награждаването на "сините" за второто място в първенството, което бе веднага след края на срещата.

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки