Ван Гаал на прощаване: Феновете на Манчестър Юнайтед са най-добрите в света

В цялата си 25-годишна кариера на треньор не съм бил толкова подкрепян, колкото бях на „Олд Трафорд”

Ван Гаал на прощаване: Феновете на Манчестър Юнайтед са най-добрите в света

„За мен бе чест да съм треньор на Манчестър Юнайтед и по този начин да изпълня една дългосрочна своя цел.”

Така Луис ван Гаал коментира раздялата си с „червените дяволи”, след като в понеделник вечер бе уволнен от „Олд Трафорд”.

„Гордея се, че помогнах на клуба да спечели за 12-ти път в своята история ФА Къп. Вдигнал съм над 20 трофея в кариерата си, но със сигурност този е сред най-ценните”, допълва холандският специалист в обръщение, публикувано в официалния сайт на английския гранд.

„Много съм разочарован, че не успя да довърша 3-годишния план, който имах, но съм убеден, че оставям една стабилна основа."

"Върху нея клубът ще може да надгради, за да постига още по-големи успехи. Надявам се, че успехът за ФА Къп също ще спомогне за високите цели през следващия сезон.”

„Водил съм тимове в Холандия, Испания и Германия, но винаги съм искал да се докосна до английската култура и да бъда част от Висшата лига. За мен това бе едно страхотно приключение.”

„Бих искал да благодаря на ръководството, че ми гласува доверие да водя този велик клуб, както и на футболистите си. Пожелавам им успех догодина, ще следя с интерес как се развиват всички млади момчета, на които дадох шанс да играят на най-високо ниво.”

„Искам също да благодаря на феновете, те са невероятни. Наистина са най-добрите в света.”

„Всички в Манчестър Юнайтед бяха страхотни, от охранителите до ръководителите. Никога в 25-годишната си кариера като треньор не съм бил толкова подкрепян, колкото бях тук.”

„Накрая бих желал да благодаря на сър Алекс Фъргюсън и на сър Боби Чарлтън, защото те накараха мен и моето семейство да се чувстваме наистина добре дошли в Манчестър.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки