Венци Стефанов: Благодаря на Лудогорец за безкрайния феърплей

На Левски само Дейвид Копърфийлд може да му помогне, ЦСКА ще стане шампион преди тях

Венци Стефанов: Благодаря на Лудогорец за безкрайния феърплей

Президентът на Сла­вия Венцеслав Стефа­нов остана доволен от победата над Левски на "Герена", но той не скри и разочарованието си от факта, че тимът остава извън Топ 3. За това къде вижда причините и каква е визията му за бъдещето на родния футбол членът на Изпълкома говори пред "Тема Спорт".

- Г-н Стефанов, имаше ли си­ли Славия да се пребори за третото място?
- Ако Лудогорец бяха ко­ректни и бяха играли, разлика­та с Берое щеше да е 1 точка кръг преди края, а не четири. Аз много благодаря за безкрай­ния феърплей на Лудогорец, за коректното отношение, ко­ето имаха. Видяхте с какъв съ­став играха срещу нас и с как­ъв срещу Берое. Явно феърплеят е отишъл някъде в ми-манса. Безкрайно съм възму­тен от тази порнография, за­щото Славия можеше и да е трети.

- От Берое и Лудогорец оба­че може да контрират и да кажат, че пък вие сте поб­едили Левски, който също не играе за нищо...
- Да бе, да. Ние да не сме то­зи с градушките, дето Левски сключиха дългогодишен дого­вор с него, защото нямат ко­зирка на новия сектор и да не ги вали и затова му дадоха ма­ча. Сега Крушарски безплатно ще разгонва облаците на ма­човете на Левски, че иначе ще ги намокри всичките.

- Какъв извод може да си на­правите от мача на „Гере­на"?
- Видя се, че младите пока­заха зъби и доказаха, че тряб­ва да им се вярва. Радвам се, че този треньор демонстри­ра мъжество и качества, кои­то досега нито един роден на­ставник не е имал смелост да направи. Тарханов прероди Славия. Колегите му от други­те отбори трябва да идват с тетрадки на мачовете ни срещу тях и да си водят запи­ски по повод отношение, дър­жание, работа с младите. То­ва е пътят, ако искаме да има български футбол и футболи­сти. Трябва да се дава шанс намладите, а не в отборите да има по 10-12 чужденци. Видях­те ги в Левски - Бабатунде, Маматунде... и последният да затвори вратата.Ако искат някои отбори да купуват и 20 чужденци, да пе­челят титлата 10 пъти по­ред, това си е техен проблем. Нашият футбол не печели ни­що от тази работа. Ние има­ме кадърни деца и само ако им се дава път, ще може някой ден да гледам пак подобно шоу като на Стоичков за 50-годишния му юбилей.

-Там нещата май не потръгнаха и с Люпко Петрович?
- Люпко не е магьосник, а треньор. На тях им трябва Дейвид Копърфийлд. Може би само той може да им помогне, защото той наистина е до­бър магьосник. Аз съм безкрай­но щастлив, че Борислав Балджийски даде достоен отго­вор на тези малоумници, кои­то викаха против него на ма­ча ни с Лудогорец. Тези, които ругаеха. Той просто им заши такъв шамар, че още им пищ­ят ушите.

-Заши и на Левски, които го изпуснаха като юноша...
- Той много отдавна е от­писан оттам. Те много хора са отписали заради играчи ка­то Бабатунде и Нар. Бал-джийски доказа, че има каче­ства и това е пътят, по кой­то трябва да се върви. Така се отговаря на такива лумпе­ни. Момчетата го направиха по най-достойния начин. Но аз не мога да приема само ед­но, че хора на които наисти­на съм разчитал и съм вярвал, че са мъжкари, ме разочаро­ваха, като ръководството на Лудогорец. Постъпиха без­крайно некоректно. Срещу нас играха като развързани и пак бяха станали шампиони, а срещу Берое пуснаха дет­ската градина и се наведоха. Аз понеже контактувам мно­го с борци и знам, че тази по­за партер не е добра. Рано или късно ще сърбат попарата и те, и Левски, но както и да е, явно им харесва... да са живи и здрави. Аз зная, че он­зи горе гледа - бави, но не заб­равя. На Левски им изсипаха две торби с пари, а Локомо­тив София го изгониха за 1,5 -2 милиона лева задължения, докато сините имаха 6-7 милиона. Но пък за сметка на това те са орисани да взимат само калъфките. И съм готов да се обзаложа, че ЦСКА, който сега е във В група, ще стане шампион пре­ди Левски.

-Трябва ли ЦСКА да е в А група още от новия сезон?
- За мен на 100 процента ЦСКА трябва да се върне в А група, защото показа, че е фе­номен. Дори и във В група пъл­нят стадионите. Техните привърженици наистина са верни, а не като нашите и някои други, които са като спящи клетки. От време на време излизат да направят беля и после ги няма никакви.

- От Левски излязоха с де­кларация срещу съдийството на Георги Кабаков. Имат ли основание?
- На кривата ракета кос­мосът й пречи. Винаги тър­сят вината в някой друг. Но това си е тяхна работа, не ме интересуват. Аз предла­гам следващият мач Славия -Левски да бъде свирен от Гонзо. Щом той не е доволен от Кабаков, който му е съсед... Или да сложат за съдия Очко-бибочко (б.а. - визира Васил Ко­лев)... Той пък не може да виж­да. Важното е, че в този мач на "Герена" правдата възтър­жествува. Не мога само да си простя, че Лудогорец постъ­пиха така грозно с нас. Оча­квах, че до края ще има феър­плей. Оказа се, че за едни мо­же, а за други - не.

- Каква е надеждата ви за новия формат на А група?
- За мен най-добре е отбо­рите да са 16. Това е вариан­тът за България.

- Често сте атакуван за осветлението на стадион "Славия", че го поставяте от доста време...
- Нека да си говорят. Славия ще има осветление. Но аз ед­но не мога да разбера, на колко мача с осветление публиката е била повече, отколкото на тези без. Аз съм убеден в едно, че това е само една шумоте­вица. Да, съгласен съм, че ста­дионите трябва да са с освет­ление, но това няма да реши проблема с отлива на публика­та. Може ли през зимата да отидеш на мач от 19:00 часа или сега да свършват в 23:00, как и колко време ще се приби­раш например от единия край на София, до другия - от "Гере­на" до "Люлин". Напънала се му­хата да роди слон.

- Какво очаквате от фина­ла за купата?
- Очаквам ЦСКА да спечели купата и да стане нов член на А група.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки