Павел Колев за най-новия ЦСКА в "А" група: Не виждам опция за подобен вариант в регулациите на ФИФА и УЕФА

"Няма да коментирам сливането на три клуба", отсече Дора Милева

Павел Колев за най-новия ЦСКА в "А" група: Не виждам опция за подобен вариант в регулациите на ФИФА и УЕФА
Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев призна след днешната среща по обсъждането на новия формат на първенството между централата, водещите и традиционните за „А” група клубове, сред които и ЦСКА, че последните са се спрели на вариант с 12 или 14 клуба.
 
„Клубовете държат да няма големи компромиси и се спряха на един любим, да го кажем, вариант, с 12 и 14 отбора. Това не означава, че са взели окончателно решение. То ще бъде взето на 7 юни, когато ги съберем всички заедно”, каза Колев с уточнението, че все още не се знае колко клуба ще получат лиценз.

В срещата участие взеха Милко Георгиев, Дора Милева, Георги Иванов - Гонзо, Константин Баждеков, Георги Дерменджиев, Ангел Петричев, хора от Литекс, Ботев, Берое, Локо Пд, Черно море, а от страна на БФС – Наско Сираков, Антон Попов и Павел Колев.

Що се отнася до едно евентуално участие на ЦСКА в новата „А” група, Колев каза:
 
„Миналата седмица имаше среща между представител на ЦСКА и изпълнителния директор на БФС Борислав Попов. Детайли от нея не мога да ви кажа, защото не съм присъствал. Някакви варианти са обсъждани за бъдещето на ЦСКА и футболният съюз е поел ангажимент на базата на допълнително внесени документи, които още не са внесени, да даде становище дали по нашите регулации и по регулациите на УЕФА и ФИФА този вариант е възможен или не. Това мога да ви кажа. До този момент нищо внесено черно на бяло в деловодството на БФС няма. Предполагам, че утре в първия работен ден ще бъде внесено.”
 
„Ако получим нещо черно на бяло (за нов клуб), ще запознае веднага колегите от УЕФА и от ФИФА. Сега в момента всичко е на фаза хипотези, приказки и варианти.”
 
Помолен да коментира варианта новото дружество ЦСКА 1948 АД, Чавдар Етрополе, Литекс да се слеят и да участват под едно име в „А” група, Колев каза: „Много ми е трудно да го коментирам. Честно казано, не виждам опция за подобен вариант в регулациите на ФИФА и УЕФА, но това не означава, че колегите от тези клубове не са намерили някаква вратичка. Нека да видим какво ще ни предложат. Дяволът е в детайлите.”

    
В същото време синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева отказа да коментира идеята за сливането на ЦСКА, Чавдар и Литекс в нов клуб. 

"Няма да коментирам сливането на три клуба. Благодаря", лаконична бе тя. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки