Христо Янев: Минахме през ада, но не спряхме, ЦСКА е жив и ще го има! (ВИДЕО)

"Тази купа е за г-н Гриша Ганчев и за феновете, без тях нямаше да сме тук, футболистите ни са великани"

Христо Янев: Минахме през ада, но не спряхме, ЦСКА е жив и ще го има! (ВИДЕО)

„Мечтаех още в началото за този финал. Тогава много малко хора вярваха в нас, но тези фенове днес на стадиона, аз бих искам да ги поздравя, защото без тях ние сме за никъде.”

Това заяви Христо Янев, след като спечели Купата на България с отбора на ЦСКА.

„Червените” победиха Монтана с 1:0 във финала, игран на националния стадион „Васил Левски”, а след срещата младият специалист не скри радостта си.

„Стигнахме до успеха след едно пълно себераздаване от момчетата, те са великани просто, трябва да им отдадем заслуженото”, посочи Янев, превърнал се в най-младия треньор, спечели трофея.



„Дължим този успех на всички тези хора, които обичат отбора, както и Гриша Ганчев, който направи невъзможни неща за нас. Ако не беше той, ние нямаше да сме тук и да спечелим Купата. Затова тази Купа е специално за г-н Ганчев, за моя екип, за футболистите и за цялата тази страходна публика.”

„Доказахме на цяла България, че състезателите ни могат да играят добър футбол. Много работа имам да върша. Това бе част от пътя, по който трябваше да минем”, каза още Янев, който бе запитан за дали е готов да води ЦСКА в "А" група.

„Времето ще покаже дали съм готов за "А" група. Това, което постигнахме днес, бе плод на много труд и работа с момчетата. Те направиха нещо изключително, повярваха в себе си. Чувстам се щастлив, минахме през ада, но не спряхме и постигнахме нещо, в което малцина от нас вярваха. Тези момчета показаха дух, какакъвто не сме виждали от много дълго време.”

„Не знам да ли ще видим пак такова нещо, но истината е че без труда на тези момчета, нямаше да стане нищо. Преди мача видях усилия на Борис Галчев, който след три дни ходене по болници, изигра 90 минути. Той е истински лидер, шапка му свалям.”

„Направихме добър колектив, бяхме задружни и оценяваме къде се намираме. Без публиката сме никой. Тя беше не само играч, какъвто беше през годината, феновеете направиха нещо, което не знам дали ще се повтори, вдигнаха ни и ни накараха да вярваме в себе си. Оказа огромно влияние и това, че феновете ни подкрепяха още от първия ден на лагера в Тетевен до днес.”



„Не съм направил нищо повече от това, което ни беше цел. Всичко свършиха момчетата, тяхната мотивация и раздаване. Без моя екип нямаше да се случи нищо от това. Събрали сме се млади хора, които искаме да даваме най-доброто за този клуб. Искам в Европа медиите да оценят труда на момчетата, подкрепата на феновете и най-важното, че ЦСКА е жив и ще го има!”

„Осъзнавам, че зарадвахме тези хора, които толкова дъгло чакаха. Не мога да осъзная напълно това, но вярвам, че всички ще го оценят. Това е нещо несравнимо, да видя тази любов към нас, да ни пращат писма в съблекалнята и ни накараха да надхвърлим своите възможности.”


„Най-трудното ми бе в първия ден с г-н Гриша Ганчев, когато трябваше да правим отбор и получих празен лист. Тогава осъзнах, че нямаме отбор. Не се чувствам герой. Герои са тези на терена. Тези, които излязоха с патерици да вземат медалите си. Трябва да вярваме, че ЦСКА ще излезе от тази ситуация, защото аз искам ЦСКА по-силен от всякога.”

ГАЛЕРИЯ ОТ ЧЕРВЕНАТА РАДОСТ СЛЕД ПОСЛЕДНИЯ СЪДИЙСКИ СИГНАЛ ВИЖТЕ ТУК!
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки