Милко Георгиев: Борислав Михайлов и премиерът ни предложиха вариант с новото дружество (ВИДЕО)

"ЦСКА трябва да е в „А” група независимо от юридическата част"

Милко Георгиев: Борислав Михайлов и премиерът ни предложиха вариант с новото дружество (ВИДЕО)

Членът на борда на директорите на ЦСКА Милко Георгиев заяви след спечелената Купа от ЦСКА, че основната заслуга за това е на Гриша Ганчев.

Според Георгиев настоящото ПФК е "умряло" дружество и , че трябва да бъде заменоно от ново юридическо дружество, с което "армейците" да се завърнат в "А" група. Нещо повече, Милко Георгиев заяви, че премиерът и Борислав Михайлов са дали решение, за това как да се случи това завръщане в елита.

"Много сме щастливи. В края на годината го очаквахме. Не го очаквахме в началото на годината. Ако трябва да съм откровен преди 9-10 месеца искахме първо да възродим армейския дух, последното нещо беше купата на България. Този отбор обаче придоби самочувствие и доказа, че и с българи и юноши нещата се получават.  .Тези момчета извършиха революция в българския футбол. Нещата се получават с желание и раздаване“, коментира Георгиев.

„Искам да благодаря на Гриша Ганчев, който  живее с ЦСКА. Мисля, че трудните моменти отминаха. Истината е, че прекалено много негативизъм и злоба се изсипа върху нас. Искрено се надявам, че спекулациите относно бъдещето на ЦСКА ще спрат. ЦСКА трябва да бъде в елита на българския футбол независимо дали ще бъде ПФК или ФК. Спекулациите няма да спрат, докато нещата не приключат. Настоящата ПФК е умряло и то не съществува. Няма как да продължи пътя си като юридическо лице. Борислав Михайлов и премиера ни предложиха вариянт с ново дружество. Нека БФС да каже начина по който ЦСКА ще се върне в елита".

 

"Трудно ми е да изразя с думи какво преживяхме тези месеци. Дано това, което направихме, послужи за пример – че не е страшно да играеш с юноши и българи". 

"Убеден съм, че след срещата с премиера нещата има как да се получат. Най-вече Борислав Михайлов сам беше инициатор ЦСКА да бъде участник в професионалния футбол “, добави членът на борда на директорите на ЦСКА.

"Христо Стоичков е акционер в новото дружество, за което се надяваме то да участва в професионалния ешелон. Христо Стоичков с името и лицето си доказва какви са намеренията на това дружество".

 

"Михайлов каза, че след като е видно сегашното дружество няма как да съществува, направете друго, което може да продължи. Той каза да говорим с Борислав Попов и така нататък. Той ни каза дайте ми два три дни и ще се реши под каква форма това дружество ще продължи в професионалния футбол".

"Новото дружество всеки момент трябва да получи регистрацията си. Това е дружеството с което би могло да продължи пътя на ЦСКА в професионалния футбол. Никой не говори за три клуба, феновете си изразиха мнението тази вечер. Не мисля, че има шансове ЦСКА да не се завърне в елитния футбол. Шансовете са нулеви". 

„ ЦСКА ще спечели следващата шампионска титла на България“, завърши Милко Георгиев.   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки