Сензациите в пресата: Новата „А” група ще носи името на спонсор, Любо Пенев разпусна звездите заради ЦСКА

„Сините” отново на лагер в Правец, Берое договори братя Цоневи, Вили Вуцов сменя Кокала в Монтана, Ботев (Пд) взима вратар от Иран и още...

Сензациите в пресата: Новата „А” група ще носи името на спонсор, Любо Пенев разпусна звездите заради ЦСКА

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 26 май 2016 година:

„Тема спорт”: Новата „А” група ще носи името на спонсор

Новата "А" група ще носи името на спонсор от следващия сезон, научи "Тема Спорт". БФС е в преговори с няколко компании, имената на които да бъдат прикачени към това на елитната ни дивизия. В момента текат последни срещи между холандските партньори на централата от "Хиперкюб" и клубовете относно преструктурирането на родния футбол. На 27 май (утре) ще стане ясно кои от кандидатите са получили лиценз за "А" група. До 7 юни пък ще се избистри и форматът на шампионата, като тимовете са обединени около идеята елитът да е от 14 отбора. Холандците са готови и с вариант за 16 състава. Според запознати сред майсторите място ще намерят Верея (Стара Загора), Локомотив (Горна Оряховица) и Нефтохимик (Бургас).

"Тема Спорт": Берое договори двама от Левски
Берое успя да договори халфовете на Левски Борислав и Радослав Цоневи. 21-годишните близнаци ще пристигнат в Стара Загора като свободни агенти. Новият треньор на заралии Александър Димитров ги е убедил, че за тях е по-добре да напуснат "Герена". В събота Цоневи могат да изиграят последния си мач за "сините" точно срещу Берое. Старозагорският клуб има принципна договорка с Милен Гамаков от Ботев (Пловдив) и с централния нападател Александър Колев. Те също са с изтичащи договори. Очаква се четиримата да бъдат представени заедно с новия треньорски щаб на 3 юни.

„Меридиан мач”: Вили Вуцов сменя Кокала в Монтана
Светкавично след раздялата с Емил Велев от Монтана вече стартираха преговори с евентуалния му наследник. Това е небезизвестният Велислав Вуцов, който за последно работи в Ботев (Пловдив) преди време. В северозападния град са убедени, че имено Вили Вуцов може да вдигне духа на отбора в предстоящия бараж с Поморие на 4 юни, който ще определи кой ще участва в новата Висша лига. Очаква се помощник-треньорът Дилян Иванов да води отбора в предстоящото гостуване на Славия в последния кръг от "А" група. Вили Вуцов е сред най-подходящите треньори, които могат да надъхат играчите на Монтана и да вдигнат самочувствието им бързо. Синът на Иван Вуцов е бил треньор досега в кариерата си на Левски, Славия (Ботев (Пд), Черно море, Марек, Спартак (Плевен), Спартак (Варна), Калиакра и Янтра (Габрово). Той е известен с темпереамента си и честото апострофиране на съдийските отсъждания.

„Тема спорт”: Левски пак с лагер в Правец
Левски ще проведе два подготвителни лагера. Почти сигурно сините ще водят лятна подготовка изцяло в България. Такива бяха плановете на клуба, когато треньор бе Стойчо Стоев. Най-вероятно те няма да бъдат променяни от новия наставник Люпко Петрович. До края на седмицата той трябва да обяви програмата, след като вече е ясно, че отборът ще започне участието си в Лига Европа от втория квалификационен кръг. Очаква се сините да тренират преди завръщането си в евротурнирите в Правец. В последните години те неизменно ползват базата в този град. Има вариант и за лагер в Трявна. Вече са водени преговори и със съперници за евентуални контроли. Сред тях са Берое и Ботев Пловдив. До края на седмицата Левски трябва да получи отговор дали Мигел Бедоя ще остане и за следващия сезон. Той получи предложение да удължи контракта си, който изтичат на 30 юни. В състава го иска и Люпко Петрович, който държи много на Бедоя. Очаква се нов договор с Левски да подпише и централният нападател Венцислав Христов.

"7 дни спорт": Ботев (Пд) взима вратар от Иран
Ботев (Пловдив) е на път да разреши въпроса с вратарския пост за следващия сезон. "Жълто-черните" ще се подсилят на тази позиция с подвизаващия се в Иран Георги Георгиев. 27-годишният страж става свободен агент през лятото и ще пристигне на "Коматево" без да се плаща трансферна сума за правата му. През последния сезон Георги се подвизаваше в Гостареш Фулад от град Табриз. Той пазеше при иранците като преотстъпен от многократния шампион на Молдова Шериф (Тираспол), с който имаше договор в рамките на три сезона. През сезон 2014/15 той игра за друг ирански клуб - Нафт Мис. Преди да акостира в отбора на Шериф, той пазеше за дубъла ФК Тираспол. 27-годишният шуменец, който през юношеските си години премина през формациите на Левски, в България носеше екипите на Свиленград, Локомотив (Мездра), Миньор (Раднево) и Сливен.

„Труд”: Любо Пенев разпусна звездите заради ЦСКА
Старши треньорът на „Литекс“ - Любослав Пенев е освободил преди 10 дни от тренировъчния процес част от основните футболисти на тима. Бившият селекционер на България е взел решение звездите на ловeшкия тим, както и чужденците, да получат по-дълга почивка преди старта на новия сезон и ги е пуснал във ваканция. Много е вероятно въпросните играчи да подсилят новия ЦСКА от лятото. На „Армията“ готвят мащабен проект по завръщането на клуба в елита, който засяга и селекцията. Ръководството на „червените“ възнамерява да засили конкуренцията на всеки един пост предвид високите цели, които клубът ще преследва от есента.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки