Защитник на ЦСКА помогна на 9-членно семейство в нужда

Кирил Динчев и съпругата му зарадваха фамилия Маринови, която живее в едностайна кварти­ра в столичния квартал "Ре­дута"

Защитник на ЦСКА помогна на 9-членно семейство в нужда

Бранителят на ЦСКА Ки­рил Динчев показа голямо сърце и заедно със своята съ­пруга Мая помогна на 9-член­но семейство, изпаднало в тежко положение. Двамата на няколко пъти посещават фамилия Маринови, която живее в едностайна кварти­ра в столичния квартал "Ре­дута". Бащата е претърпял лечение от рак, но не се е възстановил достатъчно, за да продължи своята работа в строителството. Двама­та родители Марин и Галя и седемте им деца живеят са­мо с по 500 лева на месец, го­ляма част от които оти­ват за наем и всекидневни­те семейни разходи. Въпре­ки трудностите всички де­ца ходят на училище с голям успех, а родителите са доб­роволци в църква, чрез коя­то раздават обяд на бездом­ни хора.

"Решихме да помогнем по какъвто и да е начин, като не знаехме реално каква е си­туацията. Когато дойдохме тук, видяхме хора, които са изключително подредени, изключително възпитани, с прекрасни деца, но са изпад­нали в неприятна ситуация. Смятам, че държавата трябва да поеме своята по­зиция и да помогне на това семейство, като им намери подходящо общинско жили­ще", сподели Динчев в репор­таж на Bulgaria on Air.

"Помогнахме им с дрехи, едно колело им подарихме, малка финансова помощ, а им донесохме и играчки. Ис­кам да благодаря на целия отбор на ЦСКА, на Милена Копчева, на съпругата си и на Михаел и Любомира Пе­трови, които се включиха в набирането на средства", добави Динчев.

Той зарадва най-голямото дете в семейството - 16-го-дишния Радослав, като сбъд­на неговата мечта да тре­нира бокс. Момчето ще во­ди занимания във фитнес за­лата на "Армията".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки