Рашфорд вкара в третата минута от дебюта си и влезе в историята (ВИДЕО+СНИМКИ)

Рууни също се разписа в контролата с Австралия, Дайър заби автогол с първото си отиграване

Рашфорд вкара в третата минута от дебюта си и влезе в историята (ВИДЕО+СНИМКИ)

Маркъс Рашфорд е най-младият дебютант с гол в историята на английския национален отбор.

Това стана факт, след като 18-годишният нападател се разписа още в 138-ата секунда на контролата срещу Австралия и така помогна за успеха с 2:1.

Така тийнейджърът затвърди традицията да бележи попадения още с първото си докосване до топката в дебютите си.


Той вкара с първия си изстрел за Манчестър Юнайтед в Лига Европа, а така също и във Висшата лига, преди сега да го стори и с екипа на „трите лъва”.


Вторият гол в срещата, играна пред 46 595 на стадиона в Съндърланд, бе дело на Уейн Рууни.

В 55-ата минута Джордън Хендерсън се пребори за една топка и я подаде напред, а Рашфорд я пропусна за Рахим Стърлинг, който напредна и подаде към непокрития Рууни.

Последният от своя страна овладя и с мощен шут в горния ъгъл не остави шансове на вратаря – 2:0, реализирайки своя гол №52 с екипа на Англия.


По този начин водещият реализатор на тима вече има с три повече от досегашния голмайстор на страната сър Боби Чарлтън, макар за първи път в кариерата си да се разписа като смяна за националния тим.

В 60-ата минута появилият се на почивката Рууни направи двойно с Рашфорд, но пропусна изгодна възможност, защото от границата на вратарското поле не можа да улучи целта.

После същото стори и Натаниел Клайн след хитър пас именно на Рууни, а не след дълго упражнението повтори Джеймс Милнър.

В 73-ата минута капитанът на Англия в този мач Крис Смолинг отстъпи мястото си на Ерик Дайър, който още с първото си докосване прати топката в собствената си врата. 22-годишният бранител на Тотнъм засече с глава безобидно центриране и направи Фрейзър Фостър безпомощен – 1:2.

Малко преди края на терена се появи и вратарят на Бърнли Том Хийтън, който е първият представител на клуба с мач за Англия от 1974 г. насам, когато за отбора игра Мартин Добсън.


Следващата контрола на Англия е срещу Портгалия на втори юни, а на 11-ти момчетата на Рой Ходжсън започват участието си на Евро 2016 с мач срещу Русия. В групата на „трите лъва” са още Уелс и Словакия. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки