Сензациите в пресата: Гонят 75% от футболистите на ЦСКА

И още: "Александър Томов даде новото ЦСКА на УЕФА", "Божков преговаря с ФИФА, иска да се вдигне трансферното ембарго над ЦСКА", "Бедоя си събра багажа от Левски"

Сензациите в пресата: Гонят 75% от футболистите на ЦСКА

Сензациите в българските спортни издания от днес, събота, 28-и май 2016 година:

 

"Меридиан мач": Гонят 75% от футболистите на ЦСКА

 

Въпреки успеха за Купата на България скандалният бизнесмен Гриша Ганчев явно не вижда голяма перспектива в ЦСКА и се готви да изгони по-голяма част от футболистите. Канал 3 съобщи, че близо 75% от играчите ще бъдат изгонени, за да се освободят места за новите футболисти, които трябва да дойдат от Литекс.

 

Засега за местата си могат да бъдат спокойни само капитанът Борис Галчев, новоизпеченият национал Божидар Чорбаджийски, както и близките до Ганчев Момчил Цветанов и Кирил Динчев. На „Армията" най-вероятно ще остане заради лоялността си още лекуващият се защитник Александър Бранеков, както и още един-двама от настоящия отбор, макар че треньорът Христо Янев провъзгласи всички за герои. За мястото си не е сигурен дори голмайсторът на тима Преслав Йорданов.

 

От ЦСКА обаче ще си тръгнат без фанфари почти всички, които изнесоха тежестта на настоящия най-тежък сезон в историята на „червените". Сред напускащите почти сигурно ще са играчи, като Ангел Грънчов, Самир Аясс, Костадин Хазуров, Николай Цветков, както и младите таланти.

 

"7 дни спорт": "Александър Томов даде новото ЦСКА на УЕФА

 

Бившият собственик на „червените“ Александър Томов скочи като опарен след преобразуването на Чавдар (Етрополе) в ПФК ЦСКА 1948 АД. В ролята си на кредитор политикът е изпратил писмо до шефа на Лицензионната комисия на УЕФА Андреа Траверсо, с когото се познава лично, пише "7 дни спорт". 

 

Томов има интерес ЦСКА да премине към оздравяване, а не към фалит, тъй като е кредитор, въпреки че синдик Дора Милева и съдия Мария Райкинска отхвърлиха иска на „Лира Инвестмънт“ за 5 милиона лева. Твърде вероятно и БФС да се обърне към Траверсо, тъй като има два субекта – ПФК ЦСКА АД и ПФС ЦСКА 1948 АД. 

 

Лицензионната комисия към БФС трябва да даде лиценз на „червените“. Според наредбата новото дружество няма как да получи лицензиране от футболната централа, докато съществува истинското ЦСКА.

 

"7 дни спорт": Божков преговаря с ФИФА, иска да се вдигне трансферното ембарго над ЦСКА

 

Невероятен удар ще направят от лагера на Васил Божков, ако им бъде гласувано да оздравят ЦСКА. Хората на бизнесмена са успели да изгладят всичко с мениджърите на Тенгариня и Нилсон Антонио.

 

Бившите футболисти на „червените“, които не се запомниха с нищо по време на престоя си в клуба, осъдиха „червените“ за 500 000 евро. Неплащането на сумата накара ФИФА да забрани на „армейците“ трансфери в рамките на два периода.

 

От екипа на Васил Божков смятат, че имат реален шанс да вдигнат ембаргото, ако се заемат с оздравяването и управлението на ЦСКА.

 

"Тема спорт": Бедоя си събра багажа от Левски

 

Мигел Бедоя си събра багажа от съблекалнята на 'Герена" и се прибра в Испания. Халфът няма да бъде на разположение на треньорския щаб за финалния кръг от сезона -днешното гостуване на Берое. Това означава, че почти сигурно 30-годишният полузащитник е изиграл последния си мач за тима преди седмица срещу Славия (0:1). Договорът на Бедоя изтича на 30 юни и той засега отказва да го поднови.

 

Левски все още таи надежди, че може да го задържи в състава, тъй като играчът е силно желан от новия треньор Люпко Петро-вич. Мигел е обещал, че ще се появи на старта на подготовката на 14 юни (все пак има действащ договор с клуба до края на следващия месец). И тогава сините ще водят финални преговори с надеждата, че ще успеят да убедят испанецът да преподпише.

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки