Флорентино Перес: Сигурен съм, че Атлетико ще спечели ШЛ

"Посвещаваме трофея на феновете, които загинаха в Ирак"

Флорентино Перес: Сигурен съм, че Атлетико ще спечели ШЛ

 Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес се гордее, че отборът му бе коронясан за европейски клубен шампион за единадесети път в своята история, но също не скри и своите адмирации към Атлетико Мадрид.

 
Кралския клуб победи на финала на „Сан Сиро“ градския си съперник за втори път в последните три години, като бяха нужни дузпи, за да се определи шампионът. 
 
„Чувствам се горд да бъда част от Реал Мадрид, от неговите фенове, от неговата история и от тези страхотни футболисти“, сподели Перес.
 
„Атлетико Мадрид са наши съседи и приятели и те показаха нивото, на което се намират. Съчувствам им, защото положиха страшни усилия, за да спечелят.“
 
„Сигурен съм обаче, че в бъдеще те ще го направят.“
 
След като уволни Рафа Бенитес, докато Реал още бе в групите на най-силния европейски клубен турнир, президентът Флорентино Перес даде работата на Зинедин Зидан. Легендата на Кралския клуб е печелил трофея като играч, а сега го стори и като наставник.
 
„Зидан е много важен за мен, за Мадрид и за историята на клуба“, призна Перес. „През 2002 той промени историята, когато спечели трофея като играч, а сега го направи и като треньор.“
 
Президентът посвети Единадесетата на феновете на Реал Мадрид, които станаха жертва на терористична атака в Ирак, докато гледаха мачове на любимия си тим по-рано този месец.
 
„Посвещаваме трофея на феновете, които загинаха при този ужасен акт на насилие в Ирак. Те бяха хора, които придаваха стойност на Реал Мадрид в тези тежки моменти.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки