Сензациите в пресата: Мамят ЦСКА с премиите за Купата

Лудогорец играе с Динамо К в Австрия, Няма шанс за Етрополе-Литекс-ЦСКА, според наредбата на УЕФА и още...

Сензациите в пресата: Мамят ЦСКА с премиите за Купата

Сензациите в пресата днес, неделя, 29 май 2016 година:

„Меридиан мач”: Гавра с премиите за Купата в ЦСКА
Играчите на ЦСКА са бесни на клубното ръководство, тъй като са получили много по-малки бонуси за спечелването на Купата на България от очакваното. Преди срещата с Монтана се говореше, че Гриша Ганчев ще раздаде по 5 бона на калпак при успех във финала. След като това бе сторено и тимът на Емил Велев-Кокала бе победен с 1:0, обаче футболистите на „червените“ са останали разочаровани. Според Канал 3, най-голямата дадена премия е в размер на 3000 лева. Повечето играчи са получили по под 2000 лева. Костадин Хазуров е взел 1800 лева, а още по-шокиращото е, че толкова е прибрал и големият герой от финала Станислав Маламов. На играчите било обяснено, че всеки взима според това колко е играл в турнира. Футболистите на Христо Янев, които така или иначе играят за смешни заплати, се надяваха да изкарат нещо отгоре след невероятния си поход в турнира за Купата на България.



По пътя си те отстраниха второ-дивизионните Созопол, Нефтохимик и Спартак (Пл), елитния Берое, както и биха Монтана на финала. Въпреки това обаче шефовете на „армейците“ не пожелаха да се бръкнат с много пари за бонуси. Зад това тяхно действие обаче прозира нещо доста по-неприятно - както за футболистите, така и за феновете. Ганчев има намерение да изрита 75% от настоящите играчи и да ги смени с тези на Литекс. Точно поради тази причина не се вижда смисъл футболистите да взимат големи преми за триумфа, тъй като повечето от тях така или иначе ще бъдат махнати до дни.

„Тема спорт”: Лудогорец играе с Динамо Киев в Австрия

Лудогорец уреди много сериозна контрола преди атаката на груповата фаза на Шампионската лига, разбра "Тема Спорт". Един от последните тестове пред разградчани преди първия мач от втория квалификационен кръг на най-комерсиалния клубен турнир ще бъде срещу първенеца на Украйна Динамо Киев. Двубоят ще се проведе в австрийския град Инсбрук, където двата тима ще са на лагер през лятото. В рекордьора по титли на Украйна в момента се подвизава бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораес, който няколко пъти бе желан от Лудогорец, но до трансфер така и не се стигна. Воденият от Серхи Ребров тим започва участието си в ШЛ от груповата фаза. През миналата кампания киевци стигнаха до 1/8-финалите в надпреварата, но отпаднаха от английския Манчестър Сити. Това няма да е първи спаринг между Лудогорец и Динамо Киев. Те се срещнаха и през февруари 2015 година в Испания. Тогава зелените се наложиха с 2:1 след голове на Даниел Абало и Роман Безяк, които вече не са част от отбора. През лятото шампионите ще играят контроли още с направилите дубъл в Полша и Австрия Легия Варшава, където се подвизава националът Михаил Александров, и Ред Бул Залцбург. Последните са и потенциален съперник на разградчани в плейофите на Шампионската лига, ако, разбира се, и двата тима прескочат втория и третия квалификационен кръг. В същото време стана ясно, че подготовка с мъжете на Лудогорец на 9 юни ще започнат талантите Даниел Наумов и Светослав Ковачев. Двамата са родени през 1998 година и попаднаха в групата на зелените в последните кръгове. Наумов е вратар и дойде в школата на разградчани от ЦСКА. Светослав Ковачев пък се подвизава като ляво крило, но може да действа и в ролята на плеймейкър. Най-вероятно още поне едно момче от дубъла ще замине на лагер с представителния отбор в Смолян, където ще протече първата част от подготовката на Лудогорец.

„Меридиан мач”: Няма шанс за Етрополе-Литекс-ЦСКА, според наредбата на УЕФА

Няма никакъв шанс новосформираният клуб ПФК ЦСКА 1948, в който са влети Чавдар (Етрополе) и Литекс, да стане част от „А“ група през следващия сезон. Това става ясно от наредбата за лицензиране на УЕФА. Подобен клуб може да заиграе в елита, само при положение, че мине по нормалния път и тръгне от най-ниското ниво на футбола ни - „А“ окръжна група. Това означава, че ще са му нужни поне 3 години, докато се изкачи в „А“ група. В същото време стана ясно, че бившият собственик на „червените“ Александър Томов е дал на УЕФА новото дружество ПФК ЦСКА 1948. В ролята си на кредитор политикът е изпратил писмо до шефа на Лицензионната комисия на евроцентралата Андреа Траверсо. Томов има интерес ЦСКА да премине към оздравяване, а не към фалит, тъй като е кредитор, въпреки че синдик Дора Милева отхвърли иска на „Лира Инвестмънт“ за 5 милиона лева. Вчера адвокат Радостин Василев заяви, че Гриша Ганчев също имал оздравителен план. Такъв обаче черно на бяло няма представен. До момента синдик Дора Милева разкри, че има само един спасителен план за „армейците“ и той е този на Васил Божков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки