Официално: Курьор подписа с шампиона на Грузия

"Сърцето ми принадлежи на Черно море, но исках да играя в отбор, който печели титли”

Официално: Курьор подписа с шампиона на Грузия
Матиас Курьор официално вече е играч на грузинския шампион Динамо Тбилиси. Националът на Мартиника премина в тима със свободен трансфер, след като договорът му с Черно море изтече.

Контрактът му с 16-кратния първенец на Грузия е за срок от две години. 28-годишният футболист ще е четвъртият чужденец в отбора. Другите иностранци в отбора са бразилецът Рене Сантос, испанецът Микел Алваро и словакът Ерик Сабо. Всички останали футболисти са местни. В новия си тим Матиас ще играе с номер 19.

За две години на „Тича” Курьор изигра 68 срещи във всички турнири за Черно море, в които реализира 21 попадения. Най-важният му гол несъмнено бе този във финала за Купата на България с Левски (2:1), с който прати трофея във витрината на клуба. По-късно през август нападателят вдигна и Суперкупата с тима след победа над Лудогорец с 1:0.

"Сърцето ми принадлежи на Черно море, но исках да играя в отбор, който печели титли и участва в европейските турнири. Надявам се някой ден да се върна", обясни Курьор.

Още един от напусналите Черно море - Марк Клок вече си намери отбор. Той подписа договор с шампиона на Румъния Астра Гюргево. От „Тича” си тръгват още Симеон Райков, който най-вероятно ще премине в Ботев, а и Мамуту Кулибали. Преди тях с клуба се разделиха Иван Вълчанов, Иван Маркович, Борислав Стойчев и Живко Петков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки